Místní šéf ČSSD žaluje Paroubkovou. A ví o přestupu Paroubka

14.03.2011 16:18

VÍME PRVNÍ Roman Houska, místopředseda chomutovské ČSSD, podá v úterý na manželku expředsedy ČSSD Petru Paroubkovou žalobu na ochranu osobnosti. Důvodem je její dnešní zdůvodnění toho, proč se rozhodla opustit ČSSD. V článku na webu VašeVěc.cz mimo jiné zmiňuje i Housku - a to v nepříliš lichotivých souvislostech.

Místní šéf ČSSD žaluje Paroubkovou. A ví o přestupu Paroubka

Internetový portál Jiřího Paroubka VašeVěc se zasloužil o další zájem orgánů činných v trestních řízeních. Ten "zařídil" předseda chomutovské ČSSD Roman Houska. Za texty, které se tam objevují, podal již v minulosti několik trestních oznámení na Jiřího Paroubka, bývalého šéfa PR oddělení v Lidovém domě Petra Dimuna i exmluvčího strany Ondřeje Macuru. Ti všichni totiž na webu zveřejňují své články.

Po dnešku se k lidem, kteří budou muset vysvětlit zveřejnění svých názorů, přiřadila i Petra Paroubková. "Ano, zítra podávám žalobu na paní Paroubkovou na ochranu osobnosti," sdělil ParlamentnímListům.cz Roman Houska.

Článek, za který Houska žaluje Paroubkovou ZDE
Již žalovaný článek ZDE

Doplnil, že Jiří Paroubek už by v souvislosti s jiným trestním oznámením, jež na něj on podal, měl jít brzy k výslechu.

"Podstatné je ale  to, že si Jiří Paroubek připravuje tady na severu prostředí pro to, aby tady se všemi vyhozenými lidmi z ČSSD založil buňky České strany národně socialistické (ČSNS 2005). Oni na něj spoléhají a myslí si asi, že jako velký Fénix vstane z popela a zvedne tuhle stranu z mizivé přízně voličů do takových výšin, aby ovládl Ústecký kraj. Chce se stát hejtmanem a docela jistě i premiérem," řekl dále pro ParlamentníListy.cz Houska. Na adresu Petry Paroubkové ještě doplnil, že její odchod bude pro sociální demokracii velkým přínosem.

Přestup Jiřího Paroubka?
Veselo v ČSSD: Paroubek možná odchází, Tvrdík promluvil
Paroubek souhlasí se svou ženou: Směr, který nabrala strana, se mi nelíbí
Paroubek zvažuje odchod z ČSSD. Víme kam
Paroubková odešla z ČSSD. Přidá se Paroubek?

Paroubková: Navrhuji skupinové přelíčení, aby se ušetřilo

Petra Paroubková se informací o žalobě na svoji osobu nezalekla. "Pan Houska podává žaloby na všechny strany - na novináře, na Českou televizi, na mého manžela. Možná by měl navrhnout, aby se ušetřily peníze za soudní výdaje, nějaké skupinové přelíčení," uvedla pro ParlamentníListy.cz.

"Nejsem dokonalá, ale jsem ráda, že s takovým slizem už nemám nic společného. A to se týká i dalších kamarádů z ústecké mokré čtvrti," shrnula Paroubková.

Paroubkův blízký spolupracovník a čerstvý člen ČSNS 2005 Jiří Vyvadil se ke spekulacím o vstupu Paroubka vyjádřit nechtěl. Přesto uvedl, že Paroubka pokládá za nejvýraznější osobnost současné levice.

"Žaloba na Petru Paroubkovou ze strany Romana Housky mě nepřekvapuje. Myslím, že zatímco se všichni dříve obraceli v severních Čechách na Petra Bendu, kterému přisuzovali jisté kontroverzní chování, skutečným zlosynem v severočeské ČSSD je Roman Houska. Z minulosti vím, kolik na něj chodilo dříve různých oznámení," uvedl pro ParlamentníListy.cz Vyvadil.

O sesazení Paroubkova spojence Petra Bendy z pozice předsedy ústecké ČSSD ZDE

SLEDUJEME téma volba předsedy ČSSD

Vyvadil: O Petře ještě uslyšíme

U Petry Paroubkové, která se prý neprávem nepokládá za političku, ocenil naopak odvahu a přímočarost. "Ona nehraje hru "ani ryba ani rak". Vždy řekne naprosto jasně, co si myslí. Když bylo před volbami, stály na ní zástupy fanoušků jen proto, aby od ní získali podpis. I ona byla velmi výraznou osobností strany. Vím také, že je upřímnou socialistkou a jsem proto přesvědčen, že ji čeká velká budoucnost. Ve velmi blízké době o ní ještě uslyšíme," uzavřel Vyvadil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Alena Hechtová

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …