Odpor proti Johnovi policii jen politizuje, stýská si Lessy

16.03.2011 18:36

Podle nového policejního šéfa Petra Lessyho není petice proti ministru vnitra Radku Johnovi (VV) příliš šťastným krokem. Ještě více totiž podle něho policii politizuje. A to je špatně.

Odpor proti Johnovi policii jen politizuje, stýská si Lessy

Odpolední objevení mrtvého těla, které policisté nalezli v pražské Troji a jež zřejmě patří v říjnu zmizelé 9leté Aničce Janatkové, zásadně změnilo program středečních Impulsů Václava Moravce.

Jejich hostem byl totiž policejní prezident Petr Lessy, který tak téměř celý pořad Václavu Moravci odpovídal na dotazy ohledně tragického nálezu.

Případ Anička změnil téma

"Jedná se zřejmě o ostatky lidského těla,  dítěte, pravděpodobnost, že jde o Aničku, je velká," řekl vážným hlasem Lessy.

Ten v pořadu také uvedl, že policie místem poblíž ulice Pod Havránkou, kde byly ostatky nalezeny, procházela již mnohokrát.

"Prošla tudy už nesčetněkrát, místo bylo propátráno dokonce už 13. října," prohlásil smutně policejní prezident. Právě tento den přitom devítiletá Anička zmizela.

Brojit proti Johnovi není šťastné, míní Lessy

V pořadu ale přišla řeč i na dlouhodobější témata. Třeba vlnu nevole, která se v policii zdvihá vůči ministru vnitra Radku Johnovi (VV). "Petice policejních odborů pouze opět policii politizuje," posteskl si v pořadu Lessy.

Ten v Impulsech hovořil také o transformaci policie a změnách, kterým je tento sbor neustále podrobován. "Policie je přereformována, nechci být dalším reformátorem, aby po mně zůstala takováto stopa," uzavřel Lessy s tím, že klíčové je, aby se z policie stal funkční sbor, který umí co nejrychleji vyhledávat informace.

Více čtěte:

Lessy představí svou koncepci. Petice proti Johnovi se rozjíždí

Policisté meloucháři? Tak to ne, varuje John

Foto: mvcr.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

4:44 „Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

Necelý týden před oslavami osvobození se v Plzni uskutečnily česko-německé, respektive bavorské dny …