Kalousek si posvítí na Sazku. Posílá do ní kontrolu

16.03.2011 20:11

Kvůli podezření, že loterijní společnost Sazka neplní podmínky, na jejichž základě jí byla udělena licence, do ní pán státní kasy posílá kontrolu.

Kalousek si posvítí na Sazku. Posílá do ní kontrolu

Ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09) se začal eminentně zajímat o loterijní společnost Sazka. Dokonce do ní posílá  kontrolu. Ta má zjistit, zda firma plní podmínky, na jejichž základě jí byla udělena loterijní licence.

Mrtvý brouk? Kalousek řekl: ne

"Buď jsme mohli hrát mrtvého brouka, nebo jednat. Zvolil jsem druhou možnost a rozhodl jsem se, že si sami půjdeme zjistit skutkovou podstatu v Sazce. Dal jsem dnes pokyn, aby do Sazky šel orgán státního dohledu, což je v tomto případě Finanční úřad pro Prahu 1," řekl serveru iDnes.cz správce státní kasy.

SLEDUJEME téma: Sazka

Podle něj tento finanční úřad vykonává dohled nad loterijní společností a bude zkoumat, zda je firma schopna dostát všem podmínkám licence.

"Na základě zjištění kontrolního orgánu rozhodneme o dalších věcech," dodal Kalousek s tím, že jeho prioritou je hlavně ochrana spotřebitele, tedy sázejícího.

Rozhodne až kontrola

O tom, zda může být licence Sazce skutečně odebraná, ale zatím nechtěl spekulovat. "Odebrání licence předpokládá řízení, které má své lhůty, rozhodně to není tak, že ji druhý den můžeme odebrat. Určitě není zájmem regulátora firmu zničit. Jeho zájmem je ochrana spotřebitele," zdůraznil pro iDnes.cz ministr financí.

Více čtěte:

  • Sazka shání úvěr a vyplácí výhry jen do částky půl milionu
  • Zaměstnanci Sazky hrozí stávkou, Hušák zkolaboval
  • reklama

    autor: jas

    Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

    osobnosti ANO

    Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

    Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


    Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

    Další články z rubriky

    „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

    21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

    Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…