Nečasova vláda ničí naši zem. Je to mafie, tvrdí Hašek

18.03.2011 17:45

Podle kandidáta na šéfa ČSSD Michala Haška je jeho partaj jedinou alternativou k nynější destruktivní politice vlády.

Nečasova vláda ničí naši zem. Je to mafie, tvrdí Hašek

„Odejdeme sjednocení, sjednocení posílení, sjednocení sebevědomí," načrtl Hašek, jak podle jeho názoru dopadne současný sjezd partaje a poděkoval svému konkurentovi Bohuslavu Sobotkovi za „devět měsíců férového souboje".

Hašek připomněl i výrok politoložky Vladimíry Dvořákové, že naší zemi vládne mafie. Dvořáková to řekla pro ParlamentníListy.cz: „V podpalubí roste nespokojenost, ale na palubě Titaniku se tančí. Lidi jsou naštvaní, že politici neřeší věci, které by měli, a místo toho provozují hrátky, kdo co na koho ví. To jsou praktiky mafie, ne státní správy."

Psali jsme:
Mafie a Titanik? Nováček ve sněmovně přiznává: Také jsem znechucen
Slova o mafii a Titaniku se potvrzují. Češi jsou znechuceni z politiků
Lidé vládě nevěří. To máte za ty kamarádíčky, říká profesorka
Televizní profesorka: Zemi řídí mafie, je to Titanic

Hašek velkou část svého projevu namířil proti pravicové vládě Petra Nečase. Kritizoval ji, že „špatné rozhodnutí nahrazuje ještě horšími" a je to „nejhorší vláda, jakou Česká republika po roce 1989 měla".

Lidem se nežije dobře

Češi mají údajně nízké platy a důchodci směšně malé důchody. „Lidem se tady u nás nežije dobře, životní úroveň klesá," varoval Hašek a vzápětí přiznal, že na tomto stavu má podíl i jeho sociální demokracie, protože se v minulých letech prezentovala jako „strana negativní, strana, která se neštítí osobních útoků", část voličů odehnala i deklarovaná ochota spolupracovat s komunisty.

Právě proto nesmí padnout Bohumínské usnesení, které ČSSD zapovídá spolupráci s KSČM.

Zpět ke kořenům

„Sociální demokracie by se podle mého přesvědčení měla vrátit ke svým kořenům," navrhl Michal Hašek řešení. ČSSD by tak měla vymýtit korupci, reformovat zdravotnictví, podporovat vznik pracovních míst a v neposlední řadě i regulovat finanční trhy.

„Zastavme chamtivou honbu za penězi," vyzval Hašek a upozornil, že nový program sociální demokracie musí vzejít z mimořádně kvalitní diskuse. Jedině tak může partaj opět získat široké spektrum voličů.

Nedáme Nečasovi žádnou šanci

„Nemusíme si voliče kupovat nějakými lacinými sliby jako 13. důchody," uzavřel Hašek s tím, že ČSSD musí posílit tak, aby „současné vládě nedala žádnou šanci". 

Ze sjezdu:

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jac

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…