Odbory budou jednat o protestech proti vládním reformám

21.03.2011 7:13

Dnes se má sejít Rada Českomoravské konfederace odborových svazů. Na programu má projednání návrhů odborového svazu Kovo na další protesty proti vládním reformám a pak oznámí další postup.

Odbory budou jednat o protestech proti vládním reformám

Jak v souvislosti se setkáním uvedl Radiožurnál, nálada mezi odboráři se prý radikalizuje. Předseda odborového svazu Kovo Josef Středula pak Radiožurnálu řekl, že protesty mohou mít různou formu a není vyloučena ani generální stávka.

„Chceme v prvé řadě komunikovat s občany i mimo odborové svazy, také jednáme o spolupráci s dalšími občanskými sdruženími a myslíme si, že by měla vláda zvažovat, jaké budou další kroky a zdali mají očekávat protestní aktivity. V tomto případě si myslím, že mohu předběžně říct, že určitě mohou očekávat protestní aktivity ze strany občanů České republiky," uvedl Středula.

Ministerstvo financí chystá od roku 2013 v rámci reformy daní zrušit koncept superhrubé mzdy se sazbou 15 procent a nahradit jej novou sazbou daně, která by se počítala z hrubé mzdy. MF se rovněž plánuje zrušit většinu daňových výjimek. Podle úřadu by se celkově mělo díky změnám mírně snížit daňové zatížení, podle odborníků ovšem výrazné změny u většiny lidí nenastanou. Firmám by výše daně měla zůstat na 19 procentech. Změny plánuje MF od roku 2013.
    

Návrh vládní koalice zveřejněný začátkem března počítá kvůli důchodové reformě nejprve se zvýšením základní sazby DPH na 14 procent od roku 2012 a se sjednocením sazeb na 17,5 procenta od roku 2013. Původní návrh zněl 20 procent.

Čtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…