Vítkovy pohledávky Sazky převzala PPF. Firma uklidňuje: Výhry vyplácíme

21.03.2011 19:27

Situace kolem loterijní společnosti Sazka se nejen neuklidňuje, ale dále spíš komplikuje. Sama společnost ale obavy o její existenci popírá.

Vítkovy pohledávky Sazky převzala PPF. Firma uklidňuje: Výhry vyplácíme

Podle mluvčího společnosti Sazka Jana Tuny totiž společnost i nadále pokračuje ve své loterijní činnosti i vyplácení výher. A to i přesto, že svým věřitelům dluží miliardy korun a čelí i návrhům na insolvenci.

Více o kauze Sazka ZDE

V pondělí došlo ale v souvislosti se společností Sazka i k dalšímu zvratu. Skupina PPF totiž převzala od podnikatele a největšího věřitele firmy Radovana Vítka jeho pohledávky právě za tuto společnost.

Věřitelé, spojte se

PPF uvedla, že své kroky koordinuje s dalšími věřiteli, zejména se skupinou KKCG Karla Komárka. Vítek se již dříve označoval za největšího věřitele loterijní firmy s pohledávkou 1,5 miliardy korun a vlastní i zhruba čtvrtinu dluhopisů Sazky.

V pořadí už třetí návrh na insolvenci Sazky v pondělí podle České televize vzešel také přímo od nejvyššího vedení zadlužené loterijní společnosti. Podal ho místopředseda představenstva Sazky a šéf Autoklubu ČR Roman Ječmínek spolu s návrhem, aby úpadek společnosti byl řešen její reorganizací.

PPF: Sazka nemůže dostát svým závazkům

"Podle objektivních ekonomických parametrů je Sazka nyní v postavení 'společnosti v insolvenci', která není schopna dostát svým závazkům. Skupina PPF je přesto připravena podílet se na záchraně Sazky, na její finanční konsolidaci a na jejím nákladném rozvoji, a to včetně podpory českého sportu," uvedl v pondělí mluvčí PPF Milan Tománek.

V dohodě s ostatními věřiteli je PPF podle něj připravena společně s KKCG převzít řízení společnosti a okamžitě stabilizovat její finanční situaci.

Více čtěte:

  • Sazka zachráněna: Pomůže jí Penta a E- Invest
  • Sazka se topí v dluzích. Její šéf ale bere 30 milionů ročně
  • Sazka je na mně závislá, tvrdí Vítek
  • Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

    reklama

    autor: jas

    migrační pakt

    Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

    Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


    Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

    Další články z rubriky

    Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

    11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

    Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…