Bárta si vydělal za tři roky 32 milionů. Postačí Paroubkovi vysvětlení?

30.03.2011 9:00

Na tom, že si ministr dopravy Vít Bárta (VV) může žít na vysoké noze, není vzhledem k jeho příjmům bývalého podnikatele nic divného. Do politiky přišel z postu šéfa a spolumajitele bezpečnostní agentury ABL. Pochybnosti o čistotě svých příjmů, které na něj v minulosti hodil expředseda Jiří Paroubek, tak odmítá.

Bárta si vydělal za tři roky 32 milionů. Postačí Paroubkovi vysvětlení?

Aby Bárta doložil své příjmy, tak deníku Blesk ukázal výpisy ze svého účtu, kam mu chodily výplaty z ABL za poslední tři roky. Podle nich si vydělal 32 milionů korun.

„Jako jeden ze společníků firmy jsem si vyplácel plat a odměny, které jsem řádně zdanil. Za roky 2008 až 2010 byl můj příjem 32 milionů," řekl k tomu Blesku Bárta. Dodal i daňové přiznání za loňský rok. Podle něj si vydělal téměř 15 milionů.

Jenže bude toto vysvětlení uspokojovat exšéfa ČSSD Jiřího Paroubka, jenž Bártu a jeho ABL v minulosti obvinil z krácení daně a dokonce na něj podal trestní oznámení?  Paroubkovi se totiž nelíbilo to, kolik ABL uváděla jako svůj průměrný roční zisk. Podle Paroubka by tato částka měla být vyšší a ne jen 1,7 milionu. Prý to nekoresponduje s Bártovou vysokou životní úrovní.

Související:

Výpis nevypadá jako u běžného zaměstnance

Bulvární deník k Bártovým příjmům ovšem trochu jedovatě připsal, že jeho výpis z účtu určitě nevypadá jako běžného zaměstnance. Proč? „Jednou šlo od ABL Bártovi na účet 32 tisíc, ale třeba v srpnu 2010, tedy už po volbách do sněmovny, mu přistály dva miliony. Jindy zase od ABL dostal s odstupem tří dnů 1 700 tisíc korun," dodal Blesk.

Vše o kauze ABL čtěte ZDE.

Než začal Bárta šéfovat ministerstvu dopravy, tak svůj podíl v ABL prodal bratrovi za stovky miliónů korun. Za kolik přesně to ale bylo, to nechce říci. „Bratr mi to bude splácet, poprvé zaplatí tento rok," vysvětlil pouze Bárta.

Čtěte také:

SLEDUJEME téma Bárta vs. kmotři

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…