Majitel O2 areny Bestsport na sebe dal insolvenci

31.03.2011 11:55

Společnost Bestsport, která provozuje O2 arenu v Praze Libni, na sebe podala insolvenční návrh. Důvodem je prý situace v Sazce. Provoz areny přesto bude dále pokračovat.

Majitel O2 areny Bestsport na sebe dal insolvenci

Bestsport se také chystá na reorganizaci společnosti, zároveň chce zachovat běžný provoz v 02 aréně. Ta je podle serveru iDNES.cz v zisku. Minulý rok vydělala 62 milionů korun, což je třikrát víc než předchozí rok.   

Společnost Sazka ručí za závazky Bestsportu a také je největším věřitelem v souvislosti s financováním nákladů na výstavbu O2 areny. 

Podle mluvčího Jana Tuny plní Bestsport i nadále své závazky, které má vůči obchodním partnerům, klientům, divákům a promotérům. Bestsport je vlastněn sportovními a tělovýchovnými sdruženími.

Server iDNES.cz píše, že Bestsport dluží věřitelům kolem 450 milionů korun. Z toho 257 milionů společnosti ETO, 154 milionů firmě Sidereus Holdings Limited, 22,5 milionu UniCredit Bank ČR, 17, 5 milionu společnosti Bawag a 8 milionů NLB Factoring. Pohledávky jsou prý po splatnosti. 

 

SLEDUJEME kauzu Sazka

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…