Billboard, který odborům zakázali. Na něm Kalousek s Nečasem

02.04.2011 6:55

Odboráři chtějí změnit navrhované vládní reformy. A jejich způsoby nejsou zrovna nejjemnější. Připravili dokonce billboard, na kterém jsou premiér Petr Nečas a ministr financí Miroslav Kalousek vyobrazeni jako upíři.

Billboard, který odborům zakázali. Na něm Kalousek s Nečasem

„Vládní upíři vám rádi pustí žilou," je na plakátu, ze kterého shlížejí Nečas a Kalousek v doslova drákulovském pojetí. Problém je v tom, že tuto propagaci nikdo nevzal. Společnosti spravující billboardy odmítly plakát vyvěsit jako neetický.

Zachovali etický kodex

Podle odborníka na média a reklamu Daniela Köppla to je pochopitelné. „Podle zákona o reklamě nesmějí být na billboardech zobrazováni politici a státní úředníci, pokud nejsou zadavatelem. To si prostě nikdo netroufne, provozovatelé dodrželi etický kodex," vysvětlil ParlamentnímListům.cz Köppl. To, že před volbami byly k vidění různé plakáty zesměšňující kandidáty, kteří zcela jistě nebyli jejich zadavateli, vysvětluje tím, že to šlo regionální reklamky a vše šlo neoficiální cestou, často přes neexistující reklamní kanceláře. 

Více:
Podle odborářů je daňová reforma absurdní a šokující - navrhují vládě lepší

FOTOGALERIE zde

Házení politiků z oken má tradici

Podle Josefa Středuly, předseda odborů KOVO, je v Česku v současné době 570 tisíc nezaměstnaných. V regionech se ozývají hlasy, že by bylo potřeba udělat defenestraci současné vlády," prohlásil Středula, který si zřejmě neuvědomil, že hovoří o středověké krutosti.

První pražská defenestrace se odehrála v neděli 1419. Po kázání Jana Želivského se dav, vedený Želivským, dožadoval propuštění vězněných stoupenců přijímání podobojí a vtrhl na radnici, někteří konšelé byli po útoku na radnici vyhozeni okny a ubiti. Tato brutální a krvavá událost stála na počátku husitských válek

Druhá pražská defenestrace se odehrála roku 1618, Z oken radnice byli vyhozeni staroměstský purkmistr a těla sedmi zabitých novoměstských konšelů.

Odbory mají vlastní plán

Šéf ČMKOS Jaroslav Zavadil tvrdí, že každá rozumná vláda by měla umět najít prostředky na důchody bez toho, aby tím nebezpečně zatížila chudobou občany. "Odboráři připravili svůj vlastní návrh důchodové reformy. To, že byla dobrá, potvrzuje i fakt, že ji ministr práce a sociálních věcí Jaromír Drábek chválil. Přijata nemohla být jen proto, že musel kývnout na návrh koalice. Přesto trváme na svém, náš návrh reformy je levnější a jak se ukazuje po mnoha zvratech reformy navrhované vládou, určitě i koncepčnější," řekl Zavadil.

Zatížení bude brutální

Makroekonom ČMKOS Martin Fassmann dodal, že novela daňového zákona bude mít na mnoho občanů obrovský dopad. "Jen daňové zatížení zaměstnanců bude brutální. Může to vést i k rozšíření počtu lidí pracujících na takzvaný "švarcsystém". Pokud se tak stane, jen chci uvést příklad, o kolik dalších peněz může státní kasa přijít. Máme čtyři miliony zaměstnanců, když z nich jedno procento odejde pracovat na tento způsob zaměstnávání, bude to ztráta 5 miliard korun," prohlásil Fassmann.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš Urban, Zbyněk Pecák

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

15:15 Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

Kniha Spiknutí, která byla v minulém týdnu v pražském Arcibiskupském paláci slavnostně uvedena na tr…