Nový americký velvyslanec nabídl ČR pomoc. V boji s korupcí

01.04.2011 21:11

Norman L. Eisen během páteční schůzky s místopředsedou sněmovny a ČSSD Lubomírem Zaorálkem nabídl svou pomoc při boji s korupcí. Argumentoval svými zkušenostmi ze své předchozí funkce, ve které se právě otázkami korupce a střetu zájmů zabýval v administrativě amerického prezidenta Barracka Obamy.

Nový americký velvyslanec nabídl ČR pomoc. V boji s korupcí

Zaorálek v pátek přijal amerického velvyslance, aby s ním prodiskutoval aktuální témata, a to jak zahraniční, tak vnitropolitickou situaci v ČR. Eisen nejprve poděkoval za to, že ČR podpořila předání velení spojenecké akce v Libyi do rukou NATO, informoval také o rostoucím zájmu podnikatelů USA o Českou republiku.

V rámci diskuze o věrohodnosti politiky a problémech s korupcí pak nabídl svou pomoc v souvislosti s tím, že právě otázkami boje s korupcí a střetem zájmů se zabýval ve své předchozí funkci v administrativě prezidenta Obamy.

Eisen nastoupil na americkou ambasádu v Praze v prosinci minulého roku. Tento post byl od 20. ledna 2009 neobsazen. V diplomatických kruzích získal pro svou nekompromisnost přezdívku „Mr. No" (Pan Ne).

(Vybráno z profilu Lubomíra Zaorálka)

##MINIPAS 295##


Čtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pas

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…