Bude mi chybět, pohřbívá Vondru přítel Schwarzenberg

02.04.2011 9:07

Karel Schwarzenberg hovoří o politické kariéře svého přítele Alexandra Vondry jako o minulosti. Přímo k rezignaci jej ale zatím nevyzval.

Bude mi  chybět, pohřbívá Vondru přítel Schwarzenberg

Ač se ministr zahraničí Karel Schwarzenberg (TOP 09) zná s šéfem obrany Alexandrem Vondrou (ODS) čtvrtstoletí a ještě z dob disentu jej s ním pojí přátelský vztah, jeho politickou kariéru zřejmě již považuje za uzavřenou.

Kauza Vondra

Vondra je schopný. Ale...

Vyplývá to alespoň z jeho vyjádření pro Lidové noviny. "Považuji ho za jednoho z nejschopnějších našich politiků vůbec. Bude mi strašně chybět," uvedl kníže pro deník, jakoby už si byl jistý tím, že Vondra vládu, případně i politiku opustí.

Vondra je přitom kvůli předražené a podivné zakázce pro firmu ProMoPro z dob předsednictví EU terčem politických i mediálních diskuzí už řadu měsíců. Mnoho politiků jej už vyzvalo k rezignaci, on sám ji zatím odmítá.

Schwarzenberg sice Vondru ke složení funkce nepřemlouvá, vyjadřuje se však ohledně jeho kauzy podobně jako třeba ministr dopravy a místopředseda VV Vít Bárta.

Bolavá ODS

"Pokud Vít Bárta z Věcí veřejných říká, že tohle je bolák, tak to bohužel bolák je. Jakkoliv já se nepovažuji za lékaře, který má vyříznout bolák ODS," komentoval kauzu kolem Vondry a vyjádření ODS, že jde o její věc, kníže.

Tomu se nelíbil ani vojenský zásah ozbrojenců, kteří před třemi týdny vtrhli do budovy ČT, kde chtěli získat dokument o exšéfovi vojenské rozvědky Miloslavu Krejčíkovi. V souvislosti s ním se hovoří taktéž o odpovědnosti šéfa obrany. "Prostě je teď ve velmi blbé situaci," lapidárně shrnul Vondrovu pozici Schwarzenberg.

Redakce ParlamentníchListů.cz oslovila s dotazem, jak reaguje na první Schwarzenbergovy výroky, v němž o jeho politické kariéře hovoří jako o minulosti, i Vondru. Ten však zatím nereagoval.

Více čtěte:

Podrazil jste mě, vyslechl si Vondra. A mlčel 

Zavolali jsme Landovskému, co říká na Vondru. Takhle to dopadlo 

Vondrovo nové trápení. Dával práci podezřelému muži 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Chalífát, konečné řešení pro Evropany.“ Proč veřejnoprávní TV opět zamlčela? Analytik na nohou

5:00 „Chalífát, konečné řešení pro Evropany.“ Proč veřejnoprávní TV opět zamlčela? Analytik na nohou

TÝDEN V MÉDIÍCH Dokud byl Pavel Tuleja rektorem Slezské univerzity v Opavě, nikoho jeho publikační č…