Nejhorší okamžik? Když jsem nastupoval, povzdychl si Lessy

03.04.2011 14:36

Po více než dvou měsících ve funkci policejního prezidenta může Petr Lessy tuto práci už víceméně objektivně zhodnotit. Lehké úkoly mu prý neposkytuje.

Nejhorší okamžik? Když jsem nastupoval, povzdychl si Lessy

Už 70 dnů uplynulo od jmenování Petra Lessyho do funkce policejního prezidenta. Po více než dvou měsících na tomto postu může Lessy už i trochu bilancovat.

Příliš pozitivně však ohledně své práce nehovoří. "Jeden z nejhorších okamžiků byl, když jsem nastupoval," povzdychl si Lessy v nedělních Otázkách Václava Moravce v reakci na moderátorův dotaz, co jej za oněch 70 dnů udělalo nejvíce vrásek na čele.

Lessy nechce hrát politické hry

Za jeden ze svých největších úkolů poté označil odpolitizování policie. "Policie byla vtažena do politických her," dodal posmutněle Lessy.

V pořadu se ale vyjádřil i k personální stránce svého úřadu, tedy například svému náměstku Pavlu Osvaldovi. Jeho výběr přitom vzbudil vlnu pochybností, právě Osvald totiž seděl ve výběrové komisi, která před dvěma měsíci volila policejního prezidenta.

"Ani nevím, jestli mě pan Osvald volil, vzal jsem si ho po bok kvůli jeh profesním kvalitám," odmítl spekulace o souvislosti s Osvaldovým působením v komisi a jeho obsazením na post náměstka.

Více čtěte:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rusové jedou dál. Rychleji, rychleji. Přiznáno a zdůvodněno

8:04 Rusové jedou dál. Rychleji, rychleji. Přiznáno a zdůvodněno

Rusové na Ukrajině dál postupují. Prý je to i kvůli tomu, že nejvyšší vojenský velitel ukrajinské ar…