Sobotka se chystá na změny ve stínové vládě

04.04.2011 10:20

Bohuslav Sobotka, oficiální předseda ČSSD, plánuje obměnit stínovou vládu. Má se jednat o razantní změnu. Část sociálních demokratů se ale obává, že to je jen pokračování války Sobotky s Michalem Haškem. Oba ovšem tvrdí, že o spor nejde.

Sobotka se chystá na změny ve stínové vládě

Stínovou vládu by mohli opustit velcí spojenci Haška: brněnský primátor Roman Onderka (stínový ministr dopravy) a poslanec Milan Urban (stínový ministr průmyslu a obchodu).

Odejdou především spojenci Haška

Mohl by odejít také jihočeský hejtman Jiří Zymola, stínový ministr pro místní rozvoj. Ten ale čelí podezření, že se jeho tajemník pokoušel zmanipulovat rozdělování evropských dotací v jižních Čechách.

Nahrazena může být také stínová ministryně školství Vlasta Bohdalová, prý „zaspala", když se jednalo o státních maturitách. Stínový ministr financí Jan Mládek o sobě nedává moc vědět, je možné, že i on bude odvolán.

Na řadě je audit

Sobotka teď udělá audit výsledků současné stínové vlády. Na základě výsledků pak udělá změny v rámci několika týdnů. Audit bude zjišťovat, kolik návrhů přeložili jednotliví ministři a zda byly kvalitní. Bude hledět například i na to, jak moc kritizovali ministra svého resortu.

V březnu se krátce po sjezdu ČSSD vzdal stínového křesla ministra práce a sociálních věcí Zdeněk Škromach. Prý chtěl předat místo dalším osobnostem.

Sobotka je údajně nespokojený s činností vlády v oblasti zvyšování DPH.

Související:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

11:12 Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

Kdo se chtěl v pondělí dostat k penězům na svém účtu u Komerční banky, ten ji s největší pravděpodob…