Babák: Škárka se spojil s kmotry z ODS a chce tak stranu rozložit

04.04.2011 15:36

Poslanec Věcí veřejných Michal Babák je přesvědčen o tom, že výkonný místopředseda Jaroslav Škárka se spojil s kmotry z ODS a chce tak stranu rozložit zevnitř. Babák bude proto na středeční radě strany požadovat, aby byl Škárka kvůli svým výrokům uveřejněným v Respektu vyloučen ze strany. Podle jeho mínění šlo v případě Škárky zcela jistě k dezinformacím.

Babák: Škárka se spojil s kmotry z ODS a chce tak stranu rozložit

„Já mám informace, že došlo ze strany Škárky k dezinformacím, a mám indicie, že ten problém nebude vážnějšího charakteru," sdělil v rozhovoru pro Českou televizi Babák. Zdůraznil, že se Škárka spojil s Romanem Jurečkem z ODS a dalšími kmotry z Plzeňského kraje, kteří se tak snaží stranu ovládat spolu s ODS a Věci veřejné a celou koalici tak rozložit zevnitř.

"Úplně odmítáme, že by došlo k uplácení. Mně to do jisté míry poškozuje, nyní jednám s právním zástupcem a od toho, co řekl Škárka, se velmi distancujeme. Vedu ekonomiku strany od 1.1. 2011 a musím říci, že v žádném případě se nevyplácely peníze bokem, mám určité indicie, že je v tom zainteresován širší spolek lidí," řekl dále Babák.

Podle něj tam jsou dokonce  i faktické indicie, že může jít k poškození Věcí veřejných a celé vlády. "Jsou tam indicie, jsou tam nastíněny věci, aby padla Nečesova vláda. Doufám, že zítra si o tom s panem Škárkou pohovoříme," zmínil Babák.

Souhlasí prý i s ministrem vnitra, aby se celá záležitost prošetřila. Dokonce vítá i trestní oznámení Jiřího Paroubka. "Byl bych pro to, aby se udělal ještě jeden forenzní audit. Rádi bychom také poprosili Respekt o nahrávky, abychom z nich mohli čerpat," uvedl místopředseda VV.

Chci, aby byl Škárka vyloučen ze strany

Poslanec bude na středeční radě strany požadovat, aby byl Škárka vyloučen ze strany. "Nedokážu nyní říci, že by došlo k nějaké mystifikaci. Jeho osud je v rukách radních, místopředsedů strany a v rukách poslanců na klubu. Ve čtvrtek bude také o problému jednat poslanecký klub. Já mám v tuto chvíli názor na to, že by se již měla ve středu rada rozhodnout o tom, že by měla Škárku vyloučit," konstatoval.

Doplnil, že již dva měsíce unikaly informace do médií a tím, že se o té věci bude jednat, tak se může zjistit, odkud ten vítr vane: "Nabourávalo to činnost klubu a ten klub si pak nevěřil a já doufám, že po tomto článku v Respektu se vzduch vyčistí."

SLEDUJEME téma peníze za mlčení ve VV

Čtěte také:
Respekt lže. Peníze jsem nedostal. Vše jsem si vymyslel, tvrdí Škárka 

Prý je rád, že se nyní dostaly všechny citace ven, a je také rád, že je Respekt odcitoval. "Já si myslím, že to může pročistit vztahy mezi našim klubem, může to VV posílit v boji s reformami a v práci ve vládě," dodal Babák.

Poslanec Věcí veřejných Jaroslav Škárka údajně řekl, že dostává peníze za loajalitu ke straně Věci veřejné. Má prý totiž mlčet o podezřelém způsobu financování VV. Tvrdí to týdeník Respekt s tím, že má nahrávku rozhovoru. Škárka nyní tvrdí, že jde o mystifikaci, s čímž ale vůbec nesouhlasí šéfredaktor Respektu Erik Tabery.

Více zde:

Peníze prý Škárkovi nosili poslanci blízcí ministrovi Vítu Bártovi; Michal Babák a Radim Vysloužil. Vít Bárta to důrazně popřel v České televizi. Jaroslav Škárka teď ale tvrdí, že to byla z jeho strany záměrná mystifikace a k předání peněz nikdy nedošlo.

Nečas: Pokud by nařčení bylo pravdivé, tak by to bylo vážné

Ke kauze se vyjádřil i premiér Petr Nečas (ODS). Ten také bude chtít od Škárky vysvětlení. "Pokud by se tvrzení, která přednesl místopředseda VV, ukázala jako pravdivá, tak by situace samozřejmě byla velmi vážná. Vyjádření představitelů VV se ale od sebe odlišují a i pan Škárka teď mluví o mystifikaci, což já považuji za mimořádně hloupý a nešťastný způsob komunikace s médii," řekl dnes Nečas novinářům v Hradci Králové.

Jako předseda vlády a předseda ODS proto prý bude od koaličního partnera požadovat jasné vysvětlení této záležitosti. Za nedůvěryhodné označil Škárkovy výroky také předseda poslanců TOP 09 Petr Gazdík. Podle opoziční ČSSD jde o vážné korupční podezření, které by měly VV vysvětlit. 
 

Čtěte také:
    

Škárka: Bárta mi posílá cash. Neměl bych o tom mluvit 
To je ale pitomost, řekl John k případu Škárka

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …