Poslanci VV budou řešit kauzu Škárka a posvítí si i na Humla

07.04.2011 9:40

Poslance Věcí veřejných čeká na utajovaném místě jednání sněmovního klubu, na kterém budou řešit dopady nařčení svého bývalého kolegy Jaroslava Škárky z korupce a kritický dopis Stanislava Humla. Jestli ale Humla čeká vyloučení, to se ještě neví.

Poslanci VV budou řešit kauzu Škárka a posvítí si i na Humla

Huml v dopise označuje vedení VV za všehoschopné lidi, mezi jejichž metody patří vydírání a nátlakové akce. Huml je přitom ve straně považován za rebela. Do sporu s VV se poprvé veřejně dostal loni v létě, kdy straně vypověděl smlouvu, v níž se zavázal pod sedmimilionovou pokutou k hlasování shodnému se stanovisky klubu.

„Až se sejdou všichni poslanci včetně pana Humla, tak chceme hovořit i specielně o jeho útoku, kde obvinil ministerstvo vnitra nebo dokonce mě, že jsem zinscenoval jeho obvinění, což je absurdní pomluva. Já budu samozřejmě žádat omluvu za něco takového," řekl  k tomu médiím předseda strany Radek John.

Gazdík: Až si to vyřeší VV, teprve pak se sejde  K9

Předsedu poslanců TOP 09 Petr Gazdík Českému rozhlasu v této souvislosti řekl, že se už případ dotýká celé koalice a vlády. Časově je ale ještě stále záležitostí Věcí veřejných.

„Oni musí veřejně vysvětlit tyto věci, které se objevují trochu jako seriál. Poslanecký klub VV by k tomu měl zaujmout velmi jasné stanovisko a vzkázat koaličním partnerům, jak ty věci vnímá a zdůvodnit je. Pak by se měla sejít K9 a problém řešit koaličně," řekl Gazdík pro rozhlas.

SLEDUJEME téma peníze za mlčení ve VV

Čtěte také:
Respekt lže. Peníze jsem nedostal. Vše jsem si vymyslel, tvrdí Škárka 

K jednání koaličních partnerů na úrovni K9 by podle něj mělo dojít v řádu dnů. „Určitě to nemohou být týdny nebo dokonce čekání na policejní vyšetřování," dodal Gazdík.

Jaroslava Škárku, který v posledních dnech poukazuje na podivné praktiky Věcí veřejných, vyloučila v úterý Rada VV ze strany, není už ani členem poslaneckého klubu. I když obě kauzy jsou staré jen několik dní, výjezdní jednání klubu bylo podle poslance VV Michala Babáka naplánované už týdny dopředu.

OBRAZEM Emotivní Bárta
OBRAZEM Tajná schůzka u Bárty

„Tento klub byl svolán zhruba před 14 dny a měly se na něm řešit věci typu daňových reforem, důchodových reforem a zdravotnických reforem. Bohužel k tomu naběhly jednak kauza pana Škárky a jednak zaútočení pana Humla na našeho pana předsedu," potvrdil  pro rádio Babák.

Související:

Dále čtěte:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

21:50 Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

Plukovník Ivo Zelinka byl hostem podcastu Čestmíra Strakatého. A řeč byla o ruské válečné propagandě…