Kalousek dal VV čas na vysvětlení kauzy do pátku

07.04.2011 12:00

Zatímco ODS po jednání svého grémia dala prostřednictvím šéfa poslanecké frakce ODS Petra Tluchoře vědět, že strana nebude Věcem veřejným dávat žádná ultimáta, tak ministr financí a místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek už mezní čas sdělil. Máte čas do pátku, vzkázal véčkům.

Kalousek dal VV čas na vysvětlení kauzy do pátku

Premiér Petr Nečas (ODS) zatím nechce VV dávat "ultimáta". Kauza je podle něj ale vážná a VV ji musí přesvědčivě vysvětlit veřejnosti i koaličním partnerům.

„VV mají čas do pátku do večera, aby věc vysvětlily," řekl ale rezolutně pro ČTK ministr financí Miroslav Kalousek. Zatím se podle něj rozhovory o nové podobě vlády nevedou. Nejdříve si kauzu prý musí vyřešit samotné VV.

Poslanecký klub VV by se měl sejít dnes vpodvečer na uzavřeném jednání, které bude pokračovat i v pátek. Právě do pátku mají o věci jednat poslanci VV. 

Více:



Podle informací médií ale už ODS sonduje, kolik poslanců VV by případně podpořilo vládu bez ministra dopravy a faktického lídra VV Víta Bárty. Podle Hospodářských novin před dnešním jednáním grémia ODS dokonce navštívila premiéra Petra Nečase v Kramářově vile předsedkyně poslanců VV Kristýna Kočí. V rozhovoru s ČTK ale Kočí nechtěla jednání s Nečasem nijak komentovat.

SLEDUJEME téma peníze za mlčení ve VV

Čtěte také:
Respekt lže. Peníze jsem nedostal. Vše jsem si vymyslel, tvrdí Škárka 

OBRAZEM Emotivní Bárta
OBRAZEM Tajná schůzka u Bárty

Co se ale dnes dělo na grémiu ODS? Podle předsedy poslanců ODS Tluchoře je výsledek jednání pro novináře tajný. „Situace není jednoduchá. Považujeme ji za závažnou, ale snad náš koaliční partner má dost rozumu a sil, aby se s ní sám vypořádal. Zároveň platí, že grémium je uzavřené jednání, tak nebudeme nic sdělovat přes média," uvedl Tluchoř bez jakéhokoliv dalšího komentování  k záležitosti kauzy Škárka vs. Bárta.

Jakákoliv ultimáta pro VV ovšem předseda poslanecké frakce modrých ptáků popřel. „Nechceme dávat žádná ultimáta a časové limity a věřím, že náš koaliční partner má dostatek sil, aby to řešil," dodal.

Související:

Pokud vysvětlení nebude uspokojivé, měly by se podle vlivného politika ODS kauzou zřejmě už o víkendu zabývat stranické orgány ODS a TOP 09, až teprve poté by mohlo být svoláno jednání předsedů stran či koaličních špiček.

Související:

Dále čtěte:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

15:15 Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

Kniha Spiknutí, která byla v minulém týdnu v pražském Arcibiskupském paláci slavnostně uvedena na tr…