Paroubek dostal dárek, kompromitující materiály k ABL

07.04.2011 16:57

Rebelující poslanci Véček údajně zatáhli do hry okolo údajného uplácení poslanců Vítem Bártou i expředsedu socialistů Jiřího Paroubka. Ten měl od jednoho člena poslaneckého klubu VV ve středu dostat obálku s kompromitujícím materiálem, který na Paroubka měla shromažďovat Bártova firma ABL.

Paroubek dostal dárek, kompromitující materiály k ABL

Jiří Paroubek o celé situaci informoval ve čtvrtek po poledni na svém webu vasevec.cz. Bártovo jednání charakterizuje jako "novátorský přístup, který ABL a její politická odnož VV přinesly do české politiky." Expředseda ČSSD prý vše konzultuje s právníkem a zvažuje další postup. Následovat tak může další Paroubkova žaloba na stranu Věci veřejné.

Pitr, Kočka, i Mrázek

"Včera mně jeden z poslanců Věci veřejných dal tenoučkou složku, v níž je materiál údajně zpracovaný detektivy firmy ABL a v němž se objevuje také mé jméno. V materiálu je několik lží, které se dlouhodobě objevovaly ve sdělovacích prostředcích a týkaly se mé osoby. Materiál, který jsem obdržel, je zřejmě tím "důvěryhodným zdrojem" z nějž některá média vycházela při zveřejňování zkreslených a lživých informací o mé osobě," avizuje Paroubek čerstvě zveřejněný text.

Na celkem pěti stránkách dokumentu je zevrubně popisováno jeho spojení s podnikatelskou rodinou Kočkových a kauzou Výstaviště. "Z výše uvedeného vyplývá, že v pražské tržnici a na Výstavišti operuje skupina lidí, která se vysloveně zabývá organizovaným zločinem... Kočka využívá svých známých a zařizuje uzavírání obchodů, které zajišťují peníze pro něj a celou skupinu," píše se ve zveřejněném textu. Objevují se v něm mimo jiné i jména kontroverzních podnikatelů Miroslava Provoda, Tomáše Pitra či zavražděného mafiánského bosse Františka Mrázka. Celý text tak cituje podobná jména a vazby, které se podle některých zdrojů mohly objevit v létě 2006 i v tajemné Kubiceho zprávě.


"Tvrzení obsazené v materiálu ABL, že jsem byl jako náměstek primátora Prahy rozhodujícím činitelem při uzavření smlouvy mezi hl. m. Prahou a Inchebou na pronájem Výstaviště v Holešovicích a jejího dodatku z roku 2003 nejsou pravdivé. Ty smluvní dokumenty jsou prý nevýhodné pro Prahu. Zejména pak dodatek smlouvy z roku 2003. Za zpracování smlouvy s Inchebou a jejího dodatku z roku 2003 odpovídal však prokazatelně jiný člen rady hl. m. Prahy nežli já. Pro údajně nedůvěryhodný dodatek z roku 2003 jsem ani nehlasoval v městské radě(!)," brání se na svém webu Paroubek.

Jméno poslance, který expředsedovi ČSSD materiál pocházející údajně z dílny ABL předal ani názor Jiřího Paroubka se ParlamentnímListům.cz získat nepodařilo, poslanec ve čtvrtek odpoledne na telefon nereagoval.


Čtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Petr Mašek

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

15:16 Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

Kam zmizeli žoldnéři wagnerovců? Zdá se, že kremelský vládce Vladimir Putin nadále dokáže efektivně …