Jakl: Nevím, co si o kauze Škárka myslí prezident. Nejsem telepat

07.04.2011 18:40

Tajemník prezidenta republiky Ladislav Jakl se v České televizi pobavil, když měl odpovědět na jeden z diváckých dotazů, co si myslí Václav Klaus o krizi ve Věcech veřejných. Vzhledem k tomu, že je v současné době hlava státu na zpáteční cestě ze zahraničí, nemá ponětí. Sdělil proto svůj názor. Věcem veřejným prý nikdy nevěřil.

Jakl: Nevím, co si o kauze Škárka myslí prezident. Nejsem telepat

Jakl v ČT odpověděl stručně na dotaz moderátora, že reakce prezidenta na současné dění na domácí politické scéně, především ve Věcech veřejných, není žádná. „Musel jsem se zasmát, že bych mohl vědět něco více o myšlenkách prezidenta Klause. Nemám žádné telepatické schopnosti, pan prezident je někde na druhé straně zeměkoule, možná v letadle," připomněl Jakl, že se má ve čtvrtek večer vracet Klaus ze zahraniční cesty v jižní Americe.

Klaus: Jsou to jen zbytečné výkřiky

Ke krizi ve Věcech veřejných nicméně řekl, že mu tato strana připadala od začátku jejího působení jako „jednorázový podnikatelský projekt", od kterého si nic velkého nesliboval. Nečekal od něho stabilitu, ale možná nové zajímavé osobnosti.

„Co mě překvapilo, že lidé, kteří se nějakou dobu znají a nějakou dobu spolu spolupracovali, že mohou být na sebe takto zlí," řekl dále Jakl s tím, že takto moc důvěry politici z Věcí veřejných nevzbuzují.

Do kauzy uplácení ve Věcech veřejných vstoupil prezident Václav Klaus. Tedy alespoň na dálku, v současné době je totiž v Jižní Americe. Celou věc ale do jisté míry bagatelizoval - neměly by se řešit výkřiky do tmy, nýbrž mělo by se počkat až na důkladné vyšetření věci.

O kauze, která cloumá nejmenší vládní stranou, je prý prezident zběžně informován. "Četl jsem nějaké stručné zprávy. Samozřejmě, že to je věc naprosto nešťastná a pro mě opravdu nepochopitelná, určitě z ní nemám radost a k ničemu nám nepomáhá," řekl Klaus reportérovi Lidových novin v Kapverdách.

Související: Prezident vzkazuje přes oceán: Výkřiky ve VV nikomu nepomůžou


Čtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: az

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

20:21 George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

Americký prezident Joe Biden se potýká při řešení situace na prestižních univerzitách, obsazených pr…