Vyhnaná Kočí: Johne, odstup z vnitra

08.04.2011 16:06

Podle vyloučené Kristýny Kočí musí předseda VV a vicepremiér Radek John skončit jako ministr vnitra. Vládě s Johnem by prý svůj hlas nedala. Johnův odchod požaduje i šéf poslaneckého klubu ODS Petr Tluchoř. Mezitím demisi ministra dopravy Víta Bárty odnesl premiér Petr Nečas na Hrad.

Vyhnaná Kočí: Johne, odstup z vnitra

Bývalá šéfka klubu VV Kristýna Kočí prohlásila, že Radek John musí jako ministr vnitra skončit. Kočí také trvá na tom, žádný etický kodex neporušila a údajnou korupční nabídku Víta Bárty hlásila přesně podle stranických pravidel.

Pokud by John zůstal ministrem, Kočí by podle svých slov nemohla podpořit Nečasovu vládu při případném hlasování o nedůvěře vládě.

Nečas již zamířil za Klausem. V rukách má demisi od Bárty

Neméně důrazně se pro odvolání Johna z vnitra vyslovil i předseda poslaneckého klubu ODS Petr Tluchoř . I pro něj je „další působení Radka Johna na ministerstvu vnitra nemyslitelné". Tluchoř tak pregnantně vyjádřil, co premiér Petr Nečas ve svém prohlášení jen naznačil.
O aktuální politické situaci bude v pátek večer jednat schůzka koaličních lídrů ve formátu K9. Vyjednavačem za VV bude mimojiné Vít Bárta.

Tluchoř Johnovi: Rezignujte, držte se svého manuálu

Nečas "zase" jen naznačil

„Informace, které se objevily v posledních hodinách a dnech znovu otevírají naprosto legitimní politickou diskusi o tom, nakolik je možné propojení vysokých funkcí ve státní správě a ústavních funkcí s konkrétní detektivní agenturou, bezpečnostní službou," uvedl premiér.

„Tato debata je ve světle posledních informací a indicií naprosto legitimní a znovu to i otevírá naprosto legitimně diskusi o tom, zda je vhodné, aby strana Věci veřejné měla ve své zodpovědnosti resort ministerstva vnitra. Tyto údaje jsou natolik závažné, že tato diskuse - říkám naprosto jednoznačně - je naprosto oprávněná, je naprosto legitimní," dodal Nečas.

Babák zaútočil na Vondru

Pozadu s personálními požadavky na vládu nezůstal ani poslanec VV Michal Babák. Ten vyzval ministra obrany Alexandra Vondru (ODS), aby si vzal příklad z odchodu Víta Bárty a rezignoval také. Podle Babáka za akcemi proti Johnovi, Bártovi a VV vůbec jsou vlivní kmotři. Zároveň vyzývá ministra obrany Alexandra Vondru (ODS), aby si vzal příklad z odchodu Víta Bárty a rezignoval také.

SLEDUJEME téma peníze za mlčení ve VV
Průlom. Bárta odejde z vlády. Huml: Je to málo. Ať odejde úplně z politiky
Vzteklý poslanec VV o Kočí: Podlá, úlisná, lezla Vítkovi do prd...

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nip

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…