Proč jsem to po volbách složil? Kvůli VV a Bártovi, doznal Paroubek

11.04.2011 19:41

Expremiér a bývalý předseda ČSSD serveru ParlamentníListy.cz poprvé přiznal, že jedním z hlavních důvodů jeho odchodu z nejvyšší politiky byla strana Věci veřejné. Se stranou Víta Bárty nebyl Paroubek ochoten za žádných okolností spolupracovat, přestože tam jistý koaliční potencionál existoval.

Proč jsem to po volbách složil? Kvůli VV a Bártovi, doznal Paroubek

Jiří Paroubek si nebere okolo posledních událostí kolem Věcí veřejných servítky. „To, kam to dopracovaly Věci veřejné pro mě není nijaké překvapení. Všichni rozumní lidé to museli čekat. Jejich politika založená na mafiánském řízení byla jedním z hlavních důvodů mého odchodu z nejvyšší politiky," řekl ParlamentnímListům.cz Paroubek, jenž rezignoval na šéfa ČSSD po vyhlášení výsledků květnových voleb v roce 2010.

ČSSD sice vyhrála, ale neměla sílu sestavit vládu. Následně vznikla vláda složená z ODS, TOP 09 a VV s historicky nejsilnější většinou v parlamentu se 118 poslanci.

Sledujeme téma Vládní krize
Sledujeme téma Peníze za mlčení ve VV


Bártova kouřová clona

Podle některých lidí v ČSSD mohla strana s Věcmi veřejnými spolupracovat. „Já jsem měl poněkud odlišný názor. Jednání s véčkaři probíhala, ale já jsem tomu nakloněn nebyl," sdělil Paroubek, kterého Bártova detektivní agentura ABL zřejmě dokonce sledovala. „Ohledně toho jsem už podal trestní oznámení a ještě se na to podíváme s mým právníkem," tvrdí expremiér.

To, že Vít Bárta požaduje odstoupení Miroslava Kalouska, kterého nemá ani sám Paroubek v oblibě, samotného poslance ČSSD z Teplic nijak nedojímá. „To je jen taková kouřová clona. Já Bártovi nedokážu věřit vůbec nic," míní Paroubek.

Snad by se shodli

Pokud by měla ČSSD sestavit vládu, respektive předseda Bohuslav Sobotka, Paroubek by to přivítal. „Pro sociální demokracii by to v tuto chvíli asi nebylo úplně ideální, ale pro lidi by to znamenalo velký posun dopředu. Skončily by současné asociální kroky, které nazývá současná vláda reformami," vysvětluje politik.

Ve straně tajené, ale jinak celkem veřejné spory mezi předsedou ČSSD Bohuslavem Sobotkou a prvním místopředsedou Michalem Haškem by se podle Paroubka mohly vyřešit. „Chlapci by se museli nějak dohodnout, věřím, že by měli potencionál se shodnout na nějakém kompromisu," prohlašuje Paroubek pro ParlamentníListy.cz.

Související:
Nečas má čas. Do pátku, hrozí Hašek

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš Urban

Leo Luzar byl položen dotaz

Elektronické volby

Dobrý den Opravdu mě zajímá, proč v dnešní době, kdy naprostá většina domácností vlastní počítač a má přístup k internetu, neexistuje možnost zúčastnit se voleb pomocí internetu. Zrovna minulý rok se myslím konala v ČR konference ohledně digitalizace státu a společnosti, jíž se účastnil i p. Babiš....

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Páternoster na Nové radnici je zpřístupněn v rámci nového turistického okruhu

22:03 MHMP: Páternoster na Nové radnici je zpřístupněn v rámci nového turistického okruhu

Magistrát hl. m. Prahy společně s destinační organizací města Prague City Tourism spustil 1. června …