Štěnici do bytu Kočí nedal profesionál, míní odborník

13.04.2011 6:29

Exposlankyni VV Kristýnu Kočí zřejmě odposlouchával amatér. Ukazuje na to alespoň názor bývalého elitního policisty. Ten tvrdí, že štěnice v bytě političky nebyla profesionální.

Štěnici do bytu Kočí nedal profesionál, míní odborník

Odposlouchávací zařízení do bytu bývalé členky VV Kristýny Kočí zřejmě umístil amatér. Vyplývá to alespoň z názoru odborníka na bezpečnost. Typ štěnice, která byla v bytě véčkařské rebelky nalezena, by totiž podle něho v chodu vydržela maximálně dva týdny.

SLEDUJEME téma: Vládní krize a peníze za mlčení ve VV

"Profesionální a mnohem dražší štěnice se připne na zdroj, třeba zásuvku, lustr či telefon, a mají tedy neomezenou dobu odposlechu a lepší snímací dosah," uvedl pro MF DNES někdejší elitní policista.

Opakovaná vloupání kvůli baterce?

Zařízení, které bylo umístěno v bytě Kočí, bylo na baterku. Ta však vydrží nabitá pouze omezenou dobu. Při plném provozu prý pouze osm hodin, při částečném maximálně 14 dnů.

Čtěte více:

Odborník tak tvrdí, že pokud by chtěl političku odposlouchávat profesionál, použil by dokonalejší štěnici. Nemusel by se tak totiž opakovaně k poslankyni dobývat proto, aby baterii vyměňoval.

Véčka dávají ruce pryč

Kdo ale štěnici do bytu Kočí umístil, stále není jasné. Věci veřejné, z nichž byla vyloučena zejména za podání trestního oznámení na jejich místopředsedu a ministra dopravy Víta Bártu, jakoukoliv odpovědnost za odposlouchávání své bývalé členky odmítají.  

Více:

Kočí má údajně vazby na Kalouska. Ministr vůbec netuší .   

Vládní krize vrcholí a objevil se Topolánek. Sešel se s Kočí

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…