Kočí napadá Véčkaře, ale nepamatuje si ani datum voleb

13.04.2011 23:14

Aktuální vyjádření poslankyně Kristýny Kočí k utajené nahrávce se neslo v duchu prokazování podivných praktik Věcem veřejným. Její argumenty ale ztrácely poněkud váhu, když si ani nevzpomněla na přesné datum voleb.

Kočí napadá Véčkaře, ale nepamatuje si ani datum voleb

Věrohodnost koalice byla opětovně atakována další tajnou nahrávkou, na které byla kompromitována bývalá poslankyně Věcí veřejných Kristýna Kočí. Svou roli ve skandálním obsahu, který ukazuje na zákulisní manipulace současné vládní koalice, ale Kočí poněkud bagatelizuje. Prý promyšleně lhala.

SLEDUJEME téma: Vládní krize a peníze za mlčení ve VV

Její monolog na pásce o dlouhodobě připravovaném spiknutí ODS proti Věcem veřejným byl prý dobře promyšlenými dezinformacemi s jediným cílem - ukázat na podivné praktiky Véčkařů. „Členové Věcí veřejných si nahrávají schůzky, i v mém bytě byla nalezená štěnice. Existují tady velmi podivné praktiky," řekla Kočí v ČT.

Psali jsme:
Kočí nelže. Babák přiznal: Dopředu jsme věděli, že budeme ve sněmovně

O tom, že se jí chystají její bývalí kolegové nahrávat prý byla upozorněna předem. Proto si pak záměrně připravila naprosto absurdní informace, kterými chtěla dokázat české veřejnosti praktiky politiků Věcí veřejných.

„Už v pátek jsem obdržela telefonickou informaci, že někteří mojí kolegové budou mít tendenci si mě nahrávat".

Dále:
Poslanec ODS: Kompro na Kočí tu kolovalo už v sobotu

Na pravdivost sdělení prý ukazovalo i setkání s Jiřím Rusnokem. Ten Kočí údajně zničeho nic kontaktoval a požádal jí o schůzku. Přítomnost nahrávacího zařízení pak vycítila z Rusnokova chování, když na otázku, zda si hodlá rozhovor monitorovat „zrudl, podíval se dolů a řekl, že nikoho nenahrává".

Rozhovor nato byl velmi krátký, Rusnok jen přislíbil, že bude poslankyni zdravit ve sněmovně. „To mi potvrdilo, že mě chtějí zkompromitovat," dodala Kočí.

Více:
Rusnok (VV): Odmítám, že bych Kristýnu Kočí při schůzce nahrával

V duchu poukazování na mystifikaci strany se nesl celý rozhovor v České televizi. Kočí neustále poukazovala na nestandardní praktiky, na svou bezúhonnost a roli oběti. Pozornost od obsahu nahrávky se pak snažila posunout k znepokojivému chování Věcí veřejných.

Záměrně jsem mlžila

Jediné, co k obsahu v podstatě řekla, bylo, že její informace byly záměrně spekulativní a neměly vůbec nic společného s pravdou. Paradoxně ale dodala, že přesně neví, co na nahrávce je. Motivaci asi nemá, jelikož dodala, že nemá žádný zájem na tom komentovat jednotlivé sekvence. „Abych potvrdila absurdnost mojí informace, tak jsem řekla, že to připravujeme tři čtvrtě roku".

Nebylo to však jediné, na co si Kočí nemohla vzpomenout. Přestože hlásala, že politiku dělá novou a čistou, nepamatovala si ani, kdy jí voliči zvolili. To, že zapomněla, že byly před tři čtvrtě rokem volby, odůvodnila i tím, že nemá cenu „se tu chytat na slovíčkách".

Vyjádřit se k vládním praktikám měla místopředsedkyně ODS Miroslava Němcová, ta to ale odmítla. „Nehodlám se bavit o žádných nahrávkách. Chci se bavit o vážnějších věcech, zdá se mi, že se tím zkresluje celá vládní krize. Každý den přinášíme seriál, kdo si koho nahrával, kdo vytáhne jakou nahrávku a já odmítám v tomto seriálu hrát," zdůraznila Němcová.

Dále čtěte:

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…