Kauza Kočí: To by byl vrchol. V médiích kolují intimnosti

15.04.2011 6:01

Ačkoli předsedové koaličních stran ujistili na Hradě prezidenta, že chtějí pokračování středopravicové vlády a prezident Václav Klaus řekl, že všichni dobře ví, že musí učinit ústupky a utlumit vzájemné mediální útoky, budou na povrch patrně vyplouvat další věci a vzájemná nedůvěra může pokračovat. Poslední kapkou v současné vládní krizi byla nahrávka, na níž se rozhovořila poslankyně Kristýna Kočí.

Kauza Kočí: To by byl vrchol. V médiích kolují intimnosti

Zdá se, že například doma u Tluchořových by mohlo být po zveřejnění nahrávky, kde si poslankyně a bývalá členka Věcí veřejných Kristýna Kočí pouštěla "ústa na špacír", docela rušno. Kočí zde přiznává intimní vztah s předsedou poslaneckého klubu ODS Petrem Tluchořem. A může být ještě hůř.


Kočí: Tluchoř se mnou poměr má

Kočí sice oficiálně tvrdí, že záměrně během pořizování nahrávky lhala, ale podle informací ParlamentníchListů.cz se mají médiím nabízet další materiály, videonahrávky a fotografie, které dosvědčují velmi blízký vztah šéfa poslanců ODS a bývalé předsedkyně poslaneckého klubu véček Kočí. Navíc i předchozí informace ParlamentníchListů.cz spíše potvrzují, že to, o čem Kočí v nahrávce hovoří, se blíží realitě.

Více: Spiknutí v ODS: Co vše Kočí potvrdila a pak popřela


„A jak to snáší ten váš mladý? Protože se říkalo, že jste píchala s Drobilem," zeptal se natvrdo Kočí člen frýdecko-místecké organizace Lukáš Vích na nahrávce pořízené během sobotní schůzky v pražské kavárně. „No, to se říkalo. Ale s Drobilem jsem nikdy nic neměla," zareagovala Kočí. „Tak potom s Tluchořem," dodal Vích. A Petra Tluchoře již Kočí nezapřela: „No... Jenom proto, abych byla přesvědčivá, aby až se mě zeptaj: Máte poměr s Petrem Tluchořem? Tak já řeknu: Já jsem v životě s Petrem Tluchořem nespala. Ale potřebuju bejt přesvědčivá. Já když lžu, tak musím být přesvědčivá. Poměr se mnou má. Ale proto to brzdím."

Přítel Kočí věc nekomentuje

Přítel Kočí to snáší podle všeho s klidem. „Zavolejte si jí. Já to nechám bez komentáře," řekl ParlamentnímListům.cz její přítel Adam Kožela. Maminka Kristýna, Ivana Kočí, nechtěla celou záležitost vůbec komentovat.

Tluchořovi by případné prozrazení údajného románku mohlo přinést jisté těžkosti. Je totiž ženatý. A nemá manželku ledasjakou. V září 2007 se totiž Tluchoř podruhé oženil, vzal si Kateřinu Rubášovou, dceru exministra zdravotnictví Luďka Rubáše.

Rodinná pouta

„Pro hosty jsme připravili takovou malou zahradní slavnost. Pochutnají si například i na gulášku, tlačence, jitrnicích a dobrém pivu," svěřil se před lety Blesku krátce po svatebním obřadu Tluchoř. Tehdejšího Premiéra Mirka Topolánka ani další politiky nepozval. Chtěl prý, aby středem pozornosti byla nevěsta.

Časopis Týden informoval o tom, že v současné složité politické partii hraje roli právě Tluchořův tchán Rubáš. Ten je mimochodem s Tluchořem ve stranické Odborné komisi pro zdravotnictví, jejímž garantem je právě Tluchoř. Petr Tluchoř je také předsedou oblastního sdružení ODS Praha-Východ a Luděk Rubáš je zde místopředsedou.

Tluchoř na informaci o svém údajném vztahu s Kočí nereagoval. O intimním vztahu obou politiků získaly ParlamentníListy.cz informaci již v sobotu od dvou na sobě nezávislých zdrojů v ODS. Šušká se o něm i ve Věcech veřejných.

Další jednání koalice v pondělí

Petr Nečas informoval po čtvrtečním jednání špiček vládní koalice v Kramářově vile, že politici podle něj připravili celkem sedm variant pokračování kabinetu. Jednání vládních špiček budou pokračovat v pondělí večer, do té doby mají varianty projednat grémia jednotlivých stran.

Související: Spekulace: ODS se v pátek rozhodne pro demisi vlády


Premiér ujistil, že kdyby trojkoaliční vláda pokračovala, bude muset ve sněmovně žádat o důvěru. Hlasování o vládě by nejspíš spojila s balíkem reformních zákonů, které připravuje.


Čtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

15:15 Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

Kniha Spiknutí, která byla v minulém týdnu v pražském Arcibiskupském paláci slavnostně uvedena na tr…