Sobotka Klausovi: O nedůvěře chceme hlasovat po Velikonocích

15.04.2011 12:51

Šéf opoziční ČSSD Bohuslav Sobotka požádal o schůzku hlavu státu. Projednával s ní zejména současnou vládní krizi a možnosti jejího řešení.

Sobotka Klausovi: O nedůvěře chceme hlasovat po Velikonocích

Prezident Václav Klaus se v pátek dopoledne na Pražském hradě sešel s předsedou opoziční ČSSD Bohuslavem Sobotkou. O setkání podle informací ČT požádal sám Sobotka. S Klausem řešil nejen vládní krizi, ale i záměr ČSSD vyvolat hlasování o nedůvěře vládě.

Sledujeme téma vládní krize a nahrávka Kočí

Již ve čtvrtek přitom Klaus lídrům vládních stran řekl, že pokud se současná trojkoalice nedomluví na další spolupráci, dostane šanci sestavit vládu právě Sobotka jako lídr vítězné strany loňských voleb. Není ale pravděpodobné, že by se tak stalo už v pátek.

Sobotka Klause podle ČT informoval o snaze vyvolat ve sněmovně hlasování o nedůvěře vládě. Definitivně o má o tomto kroku rozhodnout v pátek večer předsednictvo ČSSD.

Extra schůze už po Velikonocích?

Mimořádná schůze sněmovny spojená s hlasováním o nedůvěř vládě by se pak podle šéfa sociálních demokratů mohla konat po Velikonocích.

Premiér Petr Nečas (ODS) přitom už dříve řekl, že přežije-li současný koaliční kabinet aktuální krizi, o potvzení důvěry vládě tak jako tak sněmovnu požádá.

Více čtěte:

Klaus dal Nečasovi vybrat: Udržíte tuto vládu, nebo jako premiér skončíte
Kočí šokuje: "Klaus se posere. Podpoří mě Havel."

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …