Rath má jasno. Klaus má Bártu rád, nebo se ho bojí. Proto s ním drží basu

18.04.2011 12:21

Václav Klaus trochu šokoval. V deníku MfD řekl, že Vít Bárta podle jeho názoru není příčinou vládní krize. Tou je podle něj plán dvojice Kočí - Tluchoř. S tím však ne každý souhlasí.

Rath má jasno. Klaus má Bártu rád, nebo se ho bojí. Proto s ním drží basu

Podle středočeského hejtmana Davida Ratha má Václav Klaus Víta Bártu rád, nebo se ho bojí. Naopak místopředsedkyně ČSSD Marie Benešová s Klausem souhlasí. Komunista Jiří Dolejš si myslí, že Kristýna Kočí pouze porušila omertu.

"Já jsem plán pana Bárty nestudoval, protože si nemyslím, že byl skutečnou příčinou dnešní vládní krize. Spíše bych tu přícinu hledal v plánu dvojice Kočí - Tluchoř," nechal se slyšet prezident republiky.

Psali jsme:
Šťastný v televizi nechápal. Jaký Bárta? Ten přeci končí

Bárta je škodná

Středočeský hejtman a poslanec ČSSD David Rath s tím zásadně nesouhlasí. Jeho vztahy s prezidentem nejsou zrovna idylické, Rath jej v minulosti označil za vrtošivého staříka.

„Já mám jediné vysvětlení. Prezident má Bártu rád. Nebo tady je ještě jedna možnost. Že se ho bojí. Jinak to nechápu," sdělil ParlamentnímListům.cz Rath.

Bárta a jeho špiclování pomocí agentury ABL je podle hejtmana hned po ministru financí Miroslavu Kalouskovi největší škodnou v české politice.

Benešová souhlasí s prezidentem

Místopředsedkyni ČSSD Marii Benešovou také nelze považovat za obdivovatelku Václava Klause typu předsedkyně sněmovny Miroslavy Němcové. Tentokrát se však překvapivě přidala na stranu hlavy státy.

I ona se domnívá, že nejvíce škody v poslední době udělaly v politice tajemné plány Tluchoře a Kočí. „V tomto případě jsem v názorové shodě s prezidentem," prohlásila pro ParlamentníListy.cz bývalá nejvyšší státní zástupkyně a první žena ČSSD.

Psali jsme:
Političky poslankyni: Kočí je ukázkou přetvářky a touhy po moci. Fuj

Kočí není žádná Mata Hari

Naopak poslanec KSČM Jiří Dolejš rozhodně jednání Kočí nepovažuje za původ všeho zla na české politické scéně. Tím je podle něj záměr měnit politiku v podnikání a za tím stojí ministr dopravy Bárta.

"Téma politiky jako podnikatelského záměru je na Kočí nezávislé. Ta pouze porušila neuměle omertu, v sicilské mafii prastarý zákon mlčení. Kočí není prostě Mata Hari, ale příčinou krize taky není. Jen je spouštěč," vysvětlil pro ParlamentníListy.cz svůj názor Dolejš.

Klaus popřel i v LN, že by jednal ve prospěch Víta Bárty a VV. "Ve prospěch Věcí veřejných ani Víta Bárty nejednám. Ti politikové, kteří to říkají, mají jen jeden zájem - odvést pozornost od role, kterou v tom všem oni hrají sami nebo lidé s nimi spojení hráli. Proto jejich motivaci chápu," vysvětlil Klaus.

Sledujeme téma nahrávka Kočí

Psali jsme:
Klaus: Takzvané porušování ústavy je politická polemika
Televizní profesorka je v šoku: Klaus je neuvěřitelný a nepředvídatelný
Profesorka Dvořáková má strach: Lidé vyjdou do ulic. A bude to zlé

Foto: Zbyněk Pecák

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš Urban

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

17:08 Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

Překročil všechny meze, nemá v ODS co dělat. Známý provokatér Pavel Novotný, který je za občanské de…