Reformy Čechy zajímají. Zejména ta zdravotnická, ukázal výzkum

20.04.2011 13:59

Podle aktuálního výzkumu společnosti STEM mají Češi zvýšený zájem o vládní reformní snahy. Zejména se zajímají o reformy zdravotnictví a penzijního systému.

Reformy Čechy zajímají. Zejména ta zdravotnická, ukázal výzkum

Zhruba dvě třetiny lidí se zajímají  o reformní plány současné vlády. Šest procent lidí se o ně zajímá velmi, 35 procent dost. 45 procent osob se reformami vlády Petra Nečase (ODS) zabývá  jen okrajově. 14 procent lidí reformy nezajímají vůbec. Vyplynulo to z aktuálního výzkumu společnosti STEM.

Celá zpráva ZDE

Nejvíc táhne zdravotnictví

Nejintenzivněji lidé sledují mediální informace o reformě zdravotnictví (66 % pozorně) a důchodového systému (58 %), nejméně jejich pozornost poutá reforma terciárního vzdělávání (31 %).

"Intenzita sledování jednotlivých oblastí závisí především na životní situaci lidí, jejich socioprofesním zařazení, věku apod. Zejména reformy zdravotnictví a důchodového systému častěji pozorně sledují lidé ve věku 45-59 let a 60 a více let a jen málo pozornosti jim věnují mladí lidé ve věku 18-29 let," komentuje STEM výsledky výzkumu.

I studentům jde o reformy

Podle toho naopak například reformy vysokého školství zajímají logicky nejvíce studenty. Ti je sledují v 61 procentech.

Citované výsledky pocházejí z výzkumu STEM provedeného na reprezentativním souboruobyvatel České republiky starších 18 let, který se uskutečnil ve dnech 31. března - 8. dubna 2011. Respondenti byli vybíráni metodou kvótního výběru. Na otázky odpovídal rozsáhlý soubor 1286 respondentů.

Více k výzkumům: 

CVVM , FACTUM INVENIO , SANEP , SC&C , STEM , Médea Research

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…