Dvě třetiny populace podle průzkumu SANEP: Kočí ze sněmovny

22.04.2011 12:55

Stačilo zveřejnění nahrávky, během níž se bývalá předsedkyně poslaneckého klubu VV Kristýna Kočí změnila v intrikánku se slovníkem nejhrubšího zrna, a slibně nastartovaná politická kariéra je v prachu. Vulgární poslankyně zůstala podle průzkumu SANEP důvěryhodnou už jen pro šest procent obyvatelstva.

Dvě třetiny populace podle průzkumu SANEP: Kočí ze sněmovny

Jen sotva může pomýšlet ještě nedávno jedna z nejviditelnějších tváří Věcí veřejných a předsedkyně jejich poslaneckého klubu Kristýna Kočí na to, že by se stala úspěšnou političkou. Průzkum společnosti SANEP, který se uskutečnil ve dnech 18. až 20. dubna totiž ukázal, že se stala zcela nedůvěryhodnou. Navíc pro její odchod ze sněmovny se vyjádřily více než dvě třetiny dotázaných.

Průzkum ukázal, že tajnou nahrávku Kristýny Kočí, kterou prostřednictvím médií zveřejnil její bývalý stranický kolega Lukáš Vích, zná více než 63 procent dotázaných. Jejímu tvrzení, že záměrně lhala, protože věděla, že je nahrávána, však věří pouhopouhých 6 procent respondentů a 15 procent v tom nemá jasno.

Celý průzkum SANEP ZDE

Třetina považuje nahrávku za důkaz nepřijatelného chování poslankyně

Zveřejněný obsah tajné nahrávky považuje za naprosto šokující důkaz o nepřijatelném jednání poslankyně Kočí 34 procent dotázaných, za skandální odhalení zákulisní plánované likvidace VV má nahrávku 23 procent respondentů, za záměrnou mystifikaci Kočí pak 8 procent a 35 procent dotázaných to neví nebo se o to nezajímá.

Pro téměř 82 procent respondentů je Kočí nedůvěryhodnou političkou, zatímco důvěru v ní už má jen necelých šest procent. Proto ani nepřekvapí, že 67 procent dotázaných si myslí, že by se Kočí měla vzdát poslaneckého mandátu a odejít ze sněmovny. Naopak 15 procent se domnívá, že si má mandát i nadále ponechat.

Sedm lidí z deseti už Kočí v politice nechce

Odejít z politiky a rezignovat na všechny své funkce by měla podle 71 procent respondentů, zatímco 12 procent ji v politice nadále chce. Exkluzívní bleskový internetový průzkum byl proveden na vybrané skupině 3 704 dotázaných, kteří představují reprezentativní vzorek obyvatel ČR ve věku 18 - 69 let.

K věci:

Kočí šokuje: "Klaus se posere. Podpoří mě Havel." 

Véčkaři nemohou Kočí ani cítit. Peake ji nechá ve sněmovně přesadit 

Záznam tajné nahrávky Kristýny Kočí 

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…