Mediální expert vysvětlil, proč Klausovo pero obletělo svět

24.04.2011 20:43

Klip známý jako „Chilské pero", v němž hlavní roli sehrál prezident Václav Klaus, znovu přišel na přetřes. Tentokrát v pořadu České televize Věřte, nevěřte rozebíral mediální expert Jan Jirák, proč klip doslova obletěl celý svět a přehrán byl i v řadě věhlasných televizních stanicích.

Mediální expert vysvětlil, proč Klausovo pero obletělo svět

Klip, ve kterém si prezident „nenápadně" strká do kapsy protokolární pero spatřil světlo světa v České televizi poprvé v pořadu 168 hodin. Dík sociálním sítím, jako například youtube.com jej už spatřilo více než dva miliony diváků a další miliony přibyly i díky odvysílání záběrů americkou zpravodajskou televizí CNN.

„Z něčeho, co byl původně jen takový žert na závěr relací, se díky sociálním sítím stala záležitost, která pronikla i do respektovaných médií," okomentoval prezidentův trapas mediální expert Jan Jirák.

Klaus kradl nekradl

K masovému šíření vedle sociálních sítí napomohlo podle Jiráka především to, že příhoda splnila celou řadu nároků. „Byla tam celebrita, byl tam jednoduchý příběh, jsou tam obrázky...," myslí si expert. Za zajímavé považuje, že klip se dostal i do jednoho komediálního pořadu, kde byl využit pro další rozvíjení.

Ukradl Václav Klaus protokolární pero? „Kdybych byl dobrý herec, odpověděl bych větou: To je ale zlá, opravdu zlá otázka," glosoval Jirák. Že však hercem není, byla jeho odpověď věcná.

„Já se domnívám, že diplomatický protokol vůbec nerozeznává něco jako drobnou majetkovou delikvenci. Čili my se vlastně bavíme o něčem, co vlastně nemohlo nastat," ukončil spekulace Jirák.

Psali jsme:
Krize, nekrize. Neuvěřitelný rozruch kolem pera Václava Klause
Klausovo pero je známé už i v Británii. Prý je kleptoman

Koláž: hns

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ova

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…