Palas: Politická krize je i v Ostravě. ODS tam brojí proti svému nápadu

26.04.2011 11:25

Vláda zažehnala další krizi. Premiér Petr Nečas (ODS) odvolal dva ministry a na další obměnu se chystá v průběhu jara. Senátor ČSSD a hejtman Moravskoslezského kraje Jaroslav Palas se ptá, zda se jedná o frašku nebo tragédii.

Palas: Politická krize je i v Ostravě. ODS tam brojí proti svému nápadu

Herci v současné politické hře podávají špatné výkony, píše Palas na svém profilu na Parlamentních listech. Veřejnosti se tak zmocňují pocity trapnosti a znechucen z politiky a jejích aktérů.

Nemocnice by dohromady fungovaly efektivněji

Palas ale poukazuje na spor probíhající v Ostravě. Krajské nemocnice se v Moravskoslezském kraji údajně řítí do dluhové pasti. Příčiny mají původ v systému.

Celý text J. Palase ZDE

„Například organizační roztříštěnost krajských nemocnic způsobuje, že si navzájem konkurují a doslova se přetahují o pacienty, ztrácejí výhody ze společných nákupů léků, materiálu a služeb, oslabují svou pozici při vyjednávání se zdravotními pojišťovnami, nejsou schopny racionalizovat investiční politiku, strukturu poskytované péče, přístrojové vybavení atd.," píše Palas.

Kvůli tomu se prý ČSSD odhodlala navrhnout sloučení všech krajských nemocnic do jedné příspěvkové organizace. Proti tomu se postavily různé skupiny, které Palas nepovažoval za nutné jmenovat, protože jsou prý všeobecně známé.

Poukázal ale na „úsměvné situace"

„Někteří poslanci a senátoři ODS například nyní organizují petice proti vzniku velké krajské nemocnice, i když si před pěti lety, tehdy byli oni ve vedení kraje, odhlasovali úplně stejný záměr. Asi už na to zapomněli. Jejich škoda, mohli nás oprávněně napadnout, že jsme od nich opisovali," diví se Palas.

Z toho vyplývá, že nejenom v Praze je veselo. „A tak tu žijeme pane prezidente," uzavírá svou polemiku Palas.

Související:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…