Bez Moroze nový úřad nepřijmu, vyhrožuje John

27.04.2011 9:38

AKTUALIZOVÁNO Radek John se ještě ani neujal nového úřadu, a už si určuje podmínky, za jakých bude pracovat. Respektive za jakých do něho vůbec nastoupí.

Bez Moroze nový úřad nepřijmu, vyhrožuje John

Už během středy by mělo být jasné, jaká agenda bude příslušet Radku Johnovi (VV) coby novému vicepremiérovi pro boj s korupcí. Ještě předtím, než začně pracovat, se ale dostal do sporu s premiérem Petrem Nečasem (ODS).

Zaregistruj se a vyhraj. Více informací zde

Do svého týmu si totiž chce prosadit Michala Moroze, tedy muže, který nyní kvůli vazbám na ABL opouští resort vnitra. A to se Nečasovi nelíbí

Moroz si "vykopnutí" nezaslouží

"On (Moroz) je spoluautor vzorového úřadu (projekt resortu vnitra zveřejňovat zakázky na internetu, který chce právě John rozšířit, pozn. red.) a já jsem na vysoké škole měl autorský zákon. A přišlo by mně opravdu nemravné vzít výsledky jeho práce a prezentovat je po celé republice a jeho vykopnout," argumentuje John v rozhovoru pro online deník TÝDEN.cz.

Dodal ale, že nechce podobné záležitosti řešit přes sdělovací prostředky. "Nechci ale nic řešit přes média. Všechno zveřejníme po dohodě s panem premiérem," dodal bývalý šéf vnitra.

Nikoho nelákám, není proč

Na Morozově osobě na svém úřadu ale trvá. "Řekl jsem, že pokud nebudu rozhodovat o personáliích, když jinak budu ručit za obsah, tak já vůbec nenastoupím. Takže teď ještě opravdu nelákám lidi, když není jisté, jestli to vznikne," vysvětlil rezolutní John TÝDNU.cz.

„Žádný úřad nemůže stát a padat pouze s jednou osobou. Jestliže by tomu tak bylo, stál by v jeho čele neschopný šéf, který nezvládnul základní manažerskou dovednost. Věřím, že panu Johnovi jde o věc, chce pracovat a ne si vyvzdorovávat na panu premiérovi další ústupky," uvedla pro ParlamentníListy.cz poslankyně ODS Jana Černochová.

Výhrady premiéra vůči Nečasovi mají podporu

Podle místopředsedkyně výboru pro obranu a bezpečnost je politika o kompromisech a není možné, aby si Věci veřejné den co den kladly další nesmyslné požadavky. „Výhrady pana premiéra vůči panu Morozovi zcela sdílím a má moji plnou podporu," dodala ještě Černochová.

V rozhovoru pro Týden.cz John ještě pochválil první kroky nového šéfa vnitra, Jana Kubiceho. "Jsem velmi rád za odvolání pana Salivara (Jaroslav Salivar, náměstek, kterého Kubice odvolal, pozn. red.). Je to jen další krok k delangerizaci ministerstva vnitra," uvedl John.

Související:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…