Jakl smutní: Nedostal Ropáka. Byl by přitom na něj hrdý

29.04.2011 15:49

Prezidentův tajemník Ladislav Jakl je velký šprýmař. ParlamentnímListům.cz se svěřil s tím, že by rád získal Ropáka roku. Ten mu ale za loňský rok vyfoukl pod nosem exministr životního prostředí Pavel Drobil. Co s tím?

Jakl smutní: Nedostal Ropáka. Byl by přitom na něj hrdý

„Těšil jsem se, že v anketě Ropák roku letos dosáhnu na stupně vítězů. Na to bych byl hrdý. Kanálama bych chodil, kdybych dostal Melouna roku. O toho ale zase jistě usilují ti, co udělují Ropáky," napsal Jakl ParlamentnímListům.cz.

Drobil dostal nelichotivou cenu Ropák roku 2010 za antiekologický počin i Zelenou perlu za antiekologický výrok. Drobil je přitom první osobností, která v historii udělování těchto anticen dostala obě „vyznamenání" najednou.

Ropák byl přitom udělen exministrovi hned z osmi důvodů. Především se prý zasloužil o to, že oslabil pravomoci a význam ministerstva životního prostředí. Anebo se o to alespoň významně snažil.

Zelená perla pak byla exministrovi "zeleného resortu" udělena za výrok na zpravodajském serveru iHNed.cz: "Unie by měla  přehodnotit svůj vztah k jádru. Bez toho, že jadernou energii prohlásíme za čistý, obnovitelný zdroj, nemáme šanci splnit 20procentní cíl podílu těchto zdrojů na výrobě elektrické energie, který si Evropa vytýčila."

Čtěte také:

Vše ke Kauze Drobil

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …