John opakuje: Buď Moroz, nebo končím

06.05.2011 13:15

Bude bývalý náměstek minstra vnitra Michal Moroz dál spolupracovat s Radkem Johnem coby vicepremiérem pro korupci? Premiér Nečas se důrazně staví proti, John (VV) na oplátku hrozí odchodem z vlády.

John opakuje: Buď Moroz, nebo končím

Vicepremiér pro korupci Radek John (VV) si ještě stále vybírá spolupracovníky do svého nového úřadu. Rád by se na příště potkával i s bývalým náměstkem ministerstva vnitra Michalem Morozem. Premiér Nečas (ODS) si však jeho angažmá důrazně nepřeje, John (VV) proto hrozí odchodem z vlády. Informaci přinesl server idnes.cz.

"Buď bude Úřad vlády respektovat lidi, které John nabídne, nebo do toho nepůjde. Část těch projektů si může přenést i do pozice vlivného poslance," řekl Johnův poradce Jan Kubáček.  I vicepremiér a předseda VV potvrdil, že na Morozovi trvá.

Jak silný bude John?

Svou roli v tomto sporu nepochybně sehraje i blížící se volba nového předsedy nejmenší vládní strany. Na konci května bude John (VV) obhajovat pozici předsedy strany. Bez šance na zvolení ovšem není ani další z kandidátů bývalý ministr dopravy Vít Bárta (VV). Vzhledem k tomu, že Věci veřejné pořádají přímou volbu předsedy strany, do níž se mohou zapojit všichni jejich příznivci - tzv. Véčkaři, -  může svým výsledkem překvapit i někdo další např. ekonomický expert strany Michal Babák.

Související: John nebo Bárta? Boj o křeslo šéfa VV pokračuje

Premiér Nečas (ODS) se v této souvislosti nebrání dalšímu jednání a věří v nalezení kompromisu. Otázkou zůstává, co přesně bude dělat vicepremiér John a jeho spolupracovníci. Na pořadu dne bude prý především kontrola, zda úřady jednají dostatečně transparentně, čímž minimalizují prostor pro korupci.

Dále čtěte:

Kubice vyhazuje, John zase nabírá

Bez Moroze ani ránu. Vicepremiér John trvá na svém výběru

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…