Donutil: Střihl bych si roli Kristýny Kočí. I proto, že je politika hra

09.05.2011 9:06

Miroslav Donutil v rozhovoru por Týden připustil, že by si rád - pokud by byl herečkou - zahrál Kristýnu Kočí (VV). Její postava má totiž prý příběh. A politika je hra.

Donutil: Střihl bych si roli Kristýny Kočí. I proto, že je politika hra

Podle Miroslava Donutila se lidem nelíbí současní vládní politici, ale reformy jsou nutné. "Když opravujete něco, co někdo před vámi nastavil špatně, nemáte to lehké," připustil v rozhovoru pro Týden Donutil.

Tím dal najevo, že reformy pokládá za nutnost. Výhrady však k těm současným navrhovaným má. "Za smysluplné reformy bych se postavil rád, ale musí je realizovat lidé, kterým mohu věřit, že to dělají z touhy pomoct této zemi. Když je to však zakamuflováno zákulisními tahy a osobními vazbami..," říká Donutil s jistými náznaky pochybností.

Rád by si však jako ženskou roli zahrál vyloučenou véčkařku Kristýnu Kočí. "Kristýna Kočí by mohla být jednou z těch opravdu lákavých ženských postav. Má totiž příběh. Můžeme se jen domnívat, jak to bylo doopravdy, ne všechno je jistě tak, jak se to jeví," řekl k aféře s tajnou nahrávkou populární herec.

Sledujeme téma Tajná nahrávka Kočí

Obyčejní lide? Co to je?

Přiznal dále, že nemá rád termín "obyčejní lidé". Hodně ho prý používal Paroubek a podle Donutila si tím "hodně nabil papulu".

"Všichni jsme přece obyčejní lidé, včetně politiků! Že reformy nebudou nic příjemného, je jasné. Také já jsem dobrovolně podepsal snížení svého platu - po pětatřiceti letech u divadla - neboť jsem státní zaměstnanec. Co se dříve promrhalo, musí se alespoň zčásti vrátit. Pořád všichni tvrdíme, jak strádáme a stěžujeme si, ale myslím, že se nám žije dobře. Stačí se projet po světě a rychle zjistíte, že na tom nejsme zdaleka tak špatně,"  uzavřel politcké téma v rozhovoru herec Miroslav Donutil.

Psali jsme:
Jediný opravdový kmotr je Bárta, míní Tluchoř
Mají na mě další špínu. Scházejí se, míní Bárta 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ahe, olb

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…