Komentátor: Nečasi zasáhni. Vyhoď véčka. Jinak ztratíš čest

14.05.2011 22:09

AKTUALIZOVÁNO Komentátor MF Dnes Martin Komárek má dojem, že by premiér Nečas měl okamžitě zasáhnout a vyházet ministry Věcí veřejných ze své vlády.

Komentátor: Nečasi zasáhni. Vyhoď véčka. Jinak ztratíš čest

Komentátor Martin Komárek z deníku MF Dnes, jež nahrávku z vedení VV zveřejnil, se v sobotním čísle zamýšlí nad tím, že premiér a šéf ODS Petr Nečas by měl okamžitě zasáhnout, jinak ztratí poslední zbytky své již tak dost otřesené pozice. "VV ven. Pokud Nečas nezakročí, ztatí pozici a čest," zní titulek komentáře.

SLEDUJEME téma: Nahrávka VV

K výmluvám neformálního lídra VV Víta Bárty na opilost a machrování Komárek píše. "Řečeno hokejovou mluvou: Je to jako kdyby majitel klubu nadiktoval trenérovi, že jednu pětku musí složit z věčně opilých amatérů, kteří navíc, kde mohou, faulují ne protihráče, ale spoluhráče. Takové mužstvo nemůže nikdy vyhrát, i když bude trenér cedit krev," povzdechl si na poměry v koaliční vládě Komárek.

Psali jsme:
Profesorka k nahrávce: Myslí si, že jsou lidé mentálně postižení
Obama, takovej ten tmavší, glosuje Kočí. Peake: USA se omluvíme

Komárek souhlasí s prezidentem Václavem Klausem, že na poslední celé řadě skandálů vládní koalice je nejhorší to, že si někdo nahrává machistické tlachání vedení nové parlamentní a vládní  strany.

Není důležité, že byl Bárta jak zákon káže

"Je lhostejné, zdy byl na poslední nahrávce Vít Bárta zpitý, jak zákon káže, nebo se jen chlubil tím, jak Klaus hopsá podle jeho píšťalky a jak ho zve "tmavší" Obama a bílý Putin," píše Komárek.

Podle něj by měly VV ve vládě okamžitě skončit. Ne, že by byly zavedené strany bez kariéristů a korupčníků. "Avšak mnozí členové jsou poctiví politici a ti do jisté míry své nepoctivé nebo hloupé kolegy korigují," argumentuje komentátor. A slušní lidé nemají v sektářské VV šanci.

Přepis nahrávky vedení VV

Podle Komárka by měl Petr Nečas agónii vlády ukončit. "V současné vládě je navíc souboj mezi ODS a Kalouskem mimořádně ostrý. Věci veřejné jsou však zcela nevypočitatelným prvkem. ... K čemu je žít ve špatném vztahu? Dá se to dotáhnout až k nějakému konci, zbude však jen trpkost a lítost nad ztracenými léty. Petr Nečas by si to měl uvědomit. Tohle se vyhrát nedá. Pokud nechce, aby se na jeho éru vzpomínalo stejně jako na tu Grossovu, měl by ministry VV propustit," nabízí řešení Komárek premiérovi.

In vino veritas

Komentátor Martin Zvěřina z Lidových novin pak míní, že Bártovy výmluvy na vypité lahve vína jen dokazují, že v zásadě mluvil pravdu podle okřídleného řčení In vino veritas. "Kromě rituálního odplivnutí nad poměry v nejmenší koaliční straně by též mělo dostatečně nahlas zaznít, že tahle strana si nemůže ani náhodou nárokovat dohled nad bojem s korupcí," píše Zveřina na titulní stránce sobotních novin. "Véčkům bude užitečné objasnit, že se chovají jako gauneři a podovníci," dodává s tím, že jejich slova o kmotrech v jiných stranách teď už bude veřejnost vnímat o poznání skeptičtěji.

Psali jsme:
Blízký člověk Klause o vztahu prezidenta s Bártou. Co způsobí nahrávka?
Klaus pro ČT: Můj vztah s Bártou je zbytečně démonizován
Nevolený Dalík jako kasírtaška ODS? Pro Johna nic nového

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: ann

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Vážná věc.“ Co o Ficovi prohlásil Pavel? Analytik se vrátil před atentát

8:59 „Vážná věc.“ Co o Ficovi prohlásil Pavel? Analytik se vrátil před atentát

TÝDEN V MÉDIÍCH O slovenském premiérovi řekl český prezident, že jeho vítězství ve volbách je zklamá…