Kalousek drží palce Straussi-Kahnovi: Je to neuvěřitelné

16.05.2011 22:41

Podle ministra financí Miroslava Kalouska není uvěřitelné, aby byl Dominique Strauss-Kahn vinen v případu sexuálního napadení. Nyní je šéf Mezinárodního měnového fondu v americkém vězení.

Kalousek drží palce Straussi-Kahnovi: Je to neuvěřitelné

Obviněnému byla zatím odmítnuta možnost propuštění na milionovou kauci. Žalobci se totiž obávají, že by odjel domů do Francie. Nyní mu hrozí přes než 70 let vězení, pokud se potvrdí, že se pokusil o znásilnění, omezoval osobní svobodu a dopustil se sexuálně motivovaného činu na zaměstnankyni newyorského hotelu.

Miroslav Kalousek se v pondělí setkal s ministry financí Evropské unie, kde měl původně být i Strauss-Kahn. „Pevně doufám, že se to vysvětlí. Já mu držím palce, aby se dokázal obhájit. Mně to přijde celé naprosto neuvěřitelné, ale to je samozřejmě jen můj osobní pocit," připustil Kalousek.

Řecko bez Strausse-Kahna?

Na schůzce šéfů státních pokladen členských států EU se mělo jednat o pomoci Portugalsku a Řecku, jež podle mise EU a MMF neplní podmínky, za kterých loni získalo peněžní balíček.

Některá evropská média informovala o strachu právě Řeků z nepřítomnosti Strausse-Kahna. On byl totiž jedním z jejich hlavních zastánců, který mohl vyjednat optimální podmínky pro čerpání další finanční pomoci.

„Jeho postava byla a je nesmírně důležitá. Nedovolím si spekulovat, jak velký to bude mít dopad na další politiku MMF. To by byla opravdu jen ryzí spekulace," odmítl Kalousek uvažovat nad tím, že by Strauss-Kahn zůstal ve vazbě déle.

Čtěte více:

Kalousek: ČR pokračuje v oživování ekonomického výkonu

Kalousek ukáže daňovou reformu, hypotéky si pohorší

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…