Zpěvák Kalousek je obviněn z účasti na podvodu za 50 milionů

18.05.2011 20:53

Jan Kalousek, zpěvák a pražský zastupitel, je obviněn z pojistného podvodu. Údajně se podílel na machinacích s fakturami, které několik let prováděl jeden autoservis. Ten pak způsobil škodu až 50 milionů korun. Svou vinu ale popírá.

Zpěvák Kalousek je obviněn z účasti na podvodu za 50 milionů

Janu Kalouskovi hrozí až tříleté odnětí svobody. Zastupitel za ODS se podle policie zapletl do trestné činnosti už neexistujícího autoservisu. Ten vedl dvojí účetnictví: jedno pro pojišťovny a jedno pro finanční úřad, upozornila televize Nova. Celkově způsobil škodu až 50 milionů korun.

„S osobou, která si u nich nechala opravit vozidlo, se dohodli, že navýší fakturu," vysvětluje zapletení Kalouska kriminalista Pavel Just. Obviněný se ale brání. „Jednalo se o nějakou nesrovnalost v opravě vozu z roku 2006," obhajuje se.

Policie ovšem tvrdí, že do tohoto servisu si Kalousek dal opravit auto dvakrát a o podvodu musel vědět. Pokud se obvinění nestáhne, přijde o svůj post zastupitele. Proto se chce bránit. „Rozhodující je to, jak dopadne jeho podání stížnosti proti tomuto obvinění, které, jak mě informoval, bude dnes podávat," zhodnotil pokračování kauzy primátor Bohuslav Svoboda.

Zpěvák Jan Kalousek byl v loňských komunálních volbách tváří ODS. Tehdy občanští demokraté poukazovali na jeho čistou pověst a lákali na ni voliče.

Čtěte více:
Zpěvák Jan Kalousek se postu primátora nebrání
Jan Kalousek má klip, kterému většina Pražanů nebude rozumět
Praha: Jan Kalousek přijal představeného Geshe Thubten Yontena

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…