A je to venku - Řebíček vlastní Slavii. Z jedné třetiny

24.05.2011 20:45

Aleš Řebíček (ODS) potvrdil, že ve fotbalovém klubu drží třetinu (33 procent) akcií. Kromě něho vlastní 50,8 procenta akcií Natland a 16 ENIC. Uvedl to server Česká pozice.cz.

A je to venku - Řebíček vlastní Slavii. Z jedné třetiny

Po dlouhých dohadech a velmi vratké situaci kolem fotbalového klubu Slavie, je jasno. Kromě společnosti Natland Group do ní vstoupil i exministr dopravy Aleš Řebíček (ODS).

Podle serveru Česká pozice.cz Řebíček o svém angažmá ve Slavii jednal celý minulý týden, vzhledem k citlivosti situace si nepřál tuto informaci zveřejnit. Natland Group má v klubu 50,8 procenta akcií, zbývajících 16 procent drží bývalý majitel sešívaných ENIC. Slavia dnes získala od ČMFS prvoligovou licenci.

Zdá se tedy, že fotbalová Slavia bude zachráněna. Vršovický klub uspěl s odvoláním proti neudělení profesionální licence pro příští ročník první ligy. Licenční tribunál ČMFS v čele s předsedou svazu Ivanem Haškem dnes sešívaným licenci dodatečně udělil. Slavia tak bude moci i v další sezoně hrát nejvyšší soutěž.

Zdánlivě nevýchodnou situaci klubu z Edenu tak nakonec vyřešil vstup společnosti Natland Group, která na konci minulého týdne vyrovnala její dluhy ve výši zhruba patnácti milionů korun vůči hráčům, realizačnímu týmu a zaměstnancům klubu z předešlého roku. Uhradila dokonce nedoplatky klubu vůči státu a prý předložila i vlastnickou strukturu Slavie a její finanční zajištění pro příští sezonu.

To vše chybělo v přihlášce Slavie na počátku května, a proto svaz v řádném termínu profesionální licenci potřebnou pro start v první a druhé lize klubu neudělil.

Jak připomíná server, který tuto informaci přinesl v úterý jako první, Slavia se proti verdiktu licenční komise před týdnem odvolala. Ve spolupráci s investiční skupinou Natland Group, která převzala akcie údajného bývalého majitele klubu Antonína France a stala se dle svého tvrzení novým většinovým vlastníkem Pražanů, chybějící podklady jjiž doplnila.

 Čtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ahe, olb

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…