Poslanci litují: Chtějí zpět své staré platy

25.05.2011 9:02

Dobré úmysly poslancům moc dlouho nevydržely. Poté, co si loni takřka omylem snížili platy až o dvacet tisíc za měsíc, mnozí z nich zaplakali. Nyní chtějí své platy zpět, otázkou je, kudy na to a kdo bude mít dost odvahy návrh na změnu předložit.

Poslanci litují: Chtějí zpět své staré platy

Jednou variantou je komplexní zákon o platech všech ústavních činitelů. O tom už se na ministerstvu diskutovalo, jeho sepsání by ale na vkus poslanců trvalo příliš dlouho. Druhou variantou je připojení dodatku o platech poslanců k již existujícímu zákonu o platech státních zástupců, který právě míří do sněmovny.

„V poslaneckém klubu jsme mluvili o tom, že registrujeme snahu některých poslanců připravit pozměňovací návrh, který by řešil platy zákonodárců. Nicméně žádný konkrétní návrh zatím na stole neleží," uvedla pro MF Dnes poslankyně Lenka Andrýsková (VV).

Nicméně Pavel Suchánek z ODS tvrdí, že pozměňovací návrh se již nestihne.

„Jsem pro nový zákon, který by komplexně řešil platy všech ústavních činitelů. Budeme se o tom bavit příští týden," říká Suchánek.

Pozměňovací návrh by měl mít podle neoficiálních zdrojů z řad poslanců na starosti Marek Benda (ODS), který prý mezi poslanci hledá obětního beránka, který by návrh i přes kritiku veřejnosti podal.

"Ústavní činitelé včetně soudců a žalobců jsou jediní, kterým dramaticky klesly platy. To je omyl, který se musí řešit. I přesto, že vím, jaký křik kolem toho bude. Ale pakliže s tím někdo přijde, tak já jsem rozhodně pro," říká Benda. Popírá, že on sám má už změnu připravenou.

Dále čtěte:
Poslanci odhlasovali: Platy ústavních činitelů klesnou o pět procent

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jhe

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…