Veřejnost už je právem unavená, přiznal Nečas

30.05.2011 19:39

Premiér Nečas tvrdí, že reformy jsou klíčové a jsou nadřazeny personálním otázkám. VV chtějí po víkendovém sjezdu 4 ministerská křesla.

Veřejnost už je právem unavená, přiznal Nečas

"Když se v médiích objeví má slova, aby to skutečně byla má slova," uvedl po jednání grémia ODS Petr Nečas v reakci na novinářský dotaz, co bude po tom, když se vedení koalice K9 ve středu nedohodne na zdravotní reformě.

OBRAZEM Grémium ODS

Reagoval i na kritiku od bývalého šéfa klubu ODS Petra Tluchoře. Podle Nečase v době, kdy byl Tluchoř šéfem klubu a zároveň i členem grémia, koalici s Věcmi veřejnými nezpochybňoval.

Psali jsme:
Tluchoř píše vlastní straně: Zbavme se Véček, jsou nebezpečná
Dopis Petra Tluchoře ZDE

A jaký má premiér plán B, pokud se koalice na další spolupráci nedohodne? "Jsme přesvědčení, že bude pokračovat plán A, že se bude pokračovat v reformách. ... Upřednostňujeme reformy před personálními otázkami. Veřejnost už je právem unavená," vysvětlil Nečas.

Dále čtěte:
John: Nechci mít nic společného s touto vládou

Nečas komentoval víkendový sjezd strany Věcí veřejných slovy, že se jedná o načechrání stranických peříček. VV totiž požadují, aby měly čtyři ministry ve vládě. Z vlády odešel Vít Bárta i předseda strany Radek John.

Sledujeme téma vládní krize

Usnesení Grémia ODS:

Výkonná rada plně podporuje dosavadní kroky vedení ODS při jednání s koaličními partnery o reformách, jejichž uskutečnění je prioritním cílem současné vládní koalice.

Výkonná rada vyzývá k rychlému dokončení koaličních jednání o reformách tak, aby mohly být projednány ve vládě a obou komorách parlamentu a vstoupily vúčinnost v termínech stanovených koaliční smlouvou.

Výkonná rada konstatuje, že pro ODS je prioritou uskutečňovat vládní reformní program zakotvený v koaliční smlouvě. Debatu o personálním složení vlády není možné předřazovat před shodu na klíčových reformách.

Výkonná rada oceňuje dokončení přípravy Občanského zákoníku a dalších legislativních norem, které jsou klíčové pro reformu justice. 

Dále čtěte:
Profesorka Dvořáková: Země je v katastrofálním stavu. A řídí ji kmotři
Češi považují své politiky za zkorumpované
Znechucení lidé by v současnosti nevěděli, koho volit

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ann

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …