Šmerda odvolal Bártovu náměstkyni. S návratem Bárty nepočítá

01.06.2011 11:15

Ministr dopravy Radek Šmerda na ministerstvu dopravy oslabuje vliv bývalého šéfa Víta Bárty (VV). Náměstkyni Kalvodovou, kterou si na ministerstvo přivedl Bárta, nahradí bývalý senátor z ODS, který v minulosti skončil před soudem, Jiří Žák.

Šmerda odvolal Bártovu náměstkyni. S návratem Bárty nepočítá

Současný ministr Dopravy Radek Šmerda vystupuje ze stínu svého bývalého šéfa Víta Bárty (VV). P ostré rozepři s ním se rozhodl z pozice náměstkyně odvolat Janu Kalvodovou, bývalou náměstkyni pro zahraniční vztahy a její agendu předal bývalému sen senátorovi Jiřímu Žákovi z ODS. Informují o tom dnešní lidové noviny (LN).

" Vzhledem k jeho zkušenostem jsem se rozhodl podřídit do jeho sekce i oddělení BESIP," řekl ráno ministr Radek Šmerda s tím, že příchod nového náměstka úzce souvisí i s právě probíhající reorganizací tohoto oddělení.

Po asistentce chtěl půlku platu

Nad resortem dopravy, který formálně patří Věcem veřejným, stále více přebírá kontrolu ODS, což vztahy příliš neoživí. Za zmínku také Žák se mediálně proslavil především před soudem, když ho jeho bývalá asistentka nařkla z toho, že mu byla nucena odevzdávat polovinu platu. Na základě rozsudku musel žák své asistentce vrátit padesát tisíc korun.

Zároveň se ukazuje, že bývalý náměstek Víta Bárty Radek Šmerda stále méně počítá s návratem svého bývalého šéfa. Ještě v dubnu přitom novináře přesvědčoval, že ministerský post přebírá je do doby, než se Bárta očistí, pak mu prý jeho místo vrátí.

Dotaz Radku Šmerdovi můžete položit ZDE

##MINIPAS 3897##

Více čtěte:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Češi včera „okupovali“ Německo. U nákupu protáhlé obličeje nás i Němců

13:21 Češi včera „okupovali“ Německo. U nákupu protáhlé obličeje nás i Němců

Košíky plné zeleniny a potravin, domácí drogerie i autokosmetiky. Tak to vypadalo snad ve všech bavo…