Štěpánek (SZ): Místo architekta bude rozvoj Prahy řídit slabá úřednice

05.06.2011 6:30

Jmenování nové ředitelky Útvaru rozvoje města je zklamáním pro všechny, kdo očekávali změny od nového vedení města.

Štěpánek (SZ): Místo architekta bude rozvoj Prahy řídit slabá úřednice

Koalice nevyslyšela volání po obnovení funkce hlavního architekta a místo renomovaného odborníka jmenovala do čela této instituce úřednici bez zkušeností s územním plánováním.

"Praha postrádá jasná pravidla a vizi dalšího rozvoje, kterou by zaštítila odborná autorita a doplácí na to, že územní rozvoj je výsledkem nepřehledných dohod developerů s politiky, které pak posvěcují na ně navázaní úředníci. Ke škodě města se na této praxi dnešním rozhodnutím nic nemění. A je to  problém i s ohledem na přípravu nového územního plánu, který nastaví podmínky rozvoje na dalších deset let," řekla Zuzana Drhová, členka pražského vedení Strany zelených a zastupitelka na Praze
13.

Zastupitel Petr vilgus z Prahy 8 dodává: "Do tak zodpovědné funkce náměstek primátora Josef Nosek jmenoval svou známou. Ta předtím vykonávala funkci tajemnice úřadu v Praze 8, kde Nosek deset let starostoval. Podmínky výběrového řízení vyloučily možnost, aby se jej mohl zúčastnit skutečný odborník. Podmínka pětileté praxe ve veřejné správě upřednostnila kariérní úředníky."

"Jedná se o další odborné oslabení Útvaru rozvoje města. Slabá úřednice namísto hlavního architekta znamená chaotický rozvoj města podle momentální politické situace namísto koncepčního přístupu," kritizuje výběr někdejší radní Štěpánek, zastupitel v Praze 4.

Dále čtěte:
Štěpánek (SZ): V čele Útvaru rozvoje města musí stát urbanista, ne úředník
Štěpánek (SZ): Metrostav má z Prahy „Oslíčku, otřes se"

Praha obcházela vlastní předpisy. Kvůli Blance
Tunel Blanka ničí Prahu: Co všechno si Metrostav naúčtoval?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Zeleni.cz

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

David (SPD): Macron prý chce nahradit von der Leyenovou

17:17 David (SPD): Macron prý chce nahradit von der Leyenovou

Informace na svém veřejném facebookovém profilu o údajných ambicích francouzského prezidenta Macrona…