Profesor Keller: Stačila stávka. A pravicoví myslitelé najednou tvrdí opak

18.06.2011 12:01

Čtvrteční stávka v dopravě měla podle komentáře sociologa Jana Kellera v deníku Právo blahodárný vliv na českou pravici. Pod jejím dojmem pravicoví myslitelé přehodnotili své názory, že začali den ze dne tvrdit naprostý opak toho, co tvrdili dosud. Najednou není veřejný sektor parazitní a hromadná doprava už není jen pro socky.

Profesor Keller: Stačila stávka. A pravicoví myslitelé najednou tvrdí opak

Masová výstražná stávka v dopravě měla vyloženě blahodárný vliv na naši pravici. Podle komentáře sociologa Jana Kellera v deníku Právo nelze přehlédnout, že pod jejím dojmem mnozí pravicoví myslitelé výrazně přehodnotili své názory. „Dokonce natolik výrazně, že začali den ze dne tvrdit naprostý opak toho, co hlásali až dosud," uvádí Keller.

Připomíná, že koaliční vláda si dala do čela svého programu tezi o tom, že tvůrcem bohatství jsou pouze soukromé firmy a stát neprodukuje nic. Na celém veřejném sektoru zaujala pravici jen jeho údajná plýtvavost. „Člověk by tedy čekal, že když výrazná část veřejného sektoru zastaví svůj provoz, my všichni na tom můžeme jedině vydělat," píše sociolog.

Zastavení údajně parazitního systému přináší miliardové ztráty

Provoz se na zkoušku zastavil zatím na jeden den a pravice místo toho, aby si oddechla a počítala přínosy, začala naříkat a lamentovat. „Dozvídáme se, že zastavení údajně parazitního sektoru nám všem přináší miliardové ztráty. Pravicoví politici na kolenou prosí zaměstnance, aby se proboha dostavili do práce a uvolili se od časných ranních hodin jako obvykle na naší republice parazitovat," ironizuje profesor Keller.

Až dosud jsme se ze zvláště kovaných pravicových úst dozvídali, že hromadná doprava je jenom pro socky. „Náhle titíž lidé začali vidět za oněmi sockami děti, které jezdí do školy, babičky, které si potřebují nakoupit, nemocné, kteří spěchají na kontrolu k lékaři," obdivuje sociolog náhlé prozření pravicových politiků a myslitelů.

Úspěch není důvodem ke skandalizování, usmívá se sociolog

I přes toto prozření zůstal pravici zlozvyk, který se projevil v článcích na téma „Kolik berou odborářští bossové?". Tady potvrdili pravicově orientovaní svoji tendenci obviňovat lidi za jejich úspěch. „Bude třeba další trpělivé osvětové činnosti ministra financí, aby naše pravice konečně pochopila, že úspěch není důvodem ke skandalizování a trestání," uzavírá Keller v poněkud lehčím tónu.

K věci:

Stávkokazi si prošli uličkou hanby. Primátor zuří, odbory také 

Profesor Keller vyčinil Pražanům. Na stávku se vykašlali 

Jandák čeká generální stávku. Toto byl jen začátek k Nečasovu pádu 

Foto - koláž: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

11:12 Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

Kdo se chtěl v pondělí dostat k penězům na svém účtu u Komerční banky, ten ji s největší pravděpodob…