Havel neodletěl do Moskvy na festival, zastoupila ho Dagmar

24.06.2011 22:55

V naprosté tichosti a bez mediálního humbuku se v Karlových Varech léčí bývalý prezident republiky Václav Havel. Jak ParlamentníListy.cz informovaly, tentokrát ovšem nenašel azyl v luxusním hotelu Prezident, který po něm byl pojmenován, ale ve Vojenském lázeňském ústavu.

Havel neodletěl do Moskvy na festival, zastoupila ho Dagmar

Právě díky svému zdravotnímu stavu tak Havel nemohl odletět do Moskvy, kde v pátek večer proběhne slavnostní zahájení tamního filmového festivalu. Mezi sedmnácti snímky, které se ucházejí o hlavní cenu poroty, totiž nechybí právě Havlovo Odcházení. Exprezidenta v ruské metropoli zastoupí jeho manželka Dagmar.

Filmová verze celosvětově úspěšné hry Odcházení dramatika a bývalého prezidenta vstoupila do kin ve čtvrtek 24. března. Za úvodní čtyři dny ho podle údajů Unie filmových distributorů shlédlo 11 852 diváků a na vstupném se vybralo 1,4 milionu korun. Za srovnatelné období minulého, tedy druhého promítacího týdne, se na snímek přišlo podívat 3 828 diváků a tržby dosáhly 498 tisíc.

Celkový počet diváků se poté zastavil na čísle 24 999 a tržby na 2,5 milionech korun. Zatím se tedy nepodařilo probudit o dílo takový zájem, jaký jeho tvůrci očekávali.

Dosavadní vlažný zájem o tolik propagovaný film odmítl komentovat například poslanec a bývalý ministr kultury Vítězslav Jandák. "Já už se k filmu Odcházení nebudu vůbec vyjadřovat, protože se bojím, že by mě Pravda a láska utloukly k smrti," řekl pro ParlamentníListy.cz Jandák.

Václav Havel je v těchto dnech na léčebném pobytu v Karlových Varech. Právě tam obdržel i dopis prezidenta republiky Václava Klause, v němž mimo jiné stojí: "Vím, že Ti není nejlépe a moc Ti přeji, aby se to co nejvíce a co nejrychleji zlepšovalo. Kdybys měl pocit, že by Tě potěšila má návštěva, rád bych za Tebou do Karlových Varů přijel."

Havlova odpověď se do médií prozatím nedostala.

K věci:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

16:10 Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA – „Outfit soudružky Černochové, jakkoliv nevhodný pro danou chvíli,…