Češi soudům už věřit přestali, ukázal výzkum

27.06.2011 14:43

Zřejmě i mnohé vládní a politické kauzy a jejich provázanost s justicí přiměly Čechy k tomu, aby přestali věřit soudním a dalším justičním institucím. Poměrně dobré renomé má policie.

Češi soudům už věřit přestali, ukázal výzkum

Důvěra lidí v instituce justice a orgány činné v trestním řízení není příliš vysoká. Činnost soudů hodnotí kladně ani ne třetina obyvatel, konkrétně 29 procent Čechů. Orgánům činným v trestním řízení věří 35 procent Čechů. Vyplývá to z aktuálního výzkumu společnosti STEM.

Policie je na tom relativně dobře

Zajímavé je, že policii samotné věří nadpoloviční většina Čechů, konkrétně 51 procent. "Důvěra v dnešní policii od devadesátých let přes určité výkyvy postupně roste, důvěra v soudy se dlouhodobě příliš nemění, nicméně v posledních měsících zaznamenáváme pozastavení mírného poklesu," píše agentura v doprovodné zprávě k výzkumu. V soudy a policii podle něho důvěřují především příznivci ODS a TOP 09.

Celou zprávu k výzkumu najdete ZDE

Citované výsledky pocházejí z výzkumu STEM provedeného na reprezentativním souboru obyvatel České republiky starších 18 let, který se uskutečnil ve dnech 2.-10. 6. 2011. Respondenti byli vybíráni metodou kvótního výběru. Na otázky odpovídal rozsáhlý soubor 1244 respondentů.

Více k výzkumům:

 CVVM , FACTUM INVENIO , SANEP , SC&C , STEM , Médea Research

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …