Šéf Senátu Štěch si povzdechl: Předčasné volby nejsou na obzoru

30.06.2011 19:57

Podle Milana Štěcha, předsedy Senátu z ČSSD, bylo jasné, že koalice vydrží a Věci veřejné se dočkají splnění svých podmínek. Nemyslí si ani, že by měly být v dohledné době předčasné volby.

Šéf Senátu Štěch si povzdechl: Předčasné volby nejsou na obzoru

„Já si myslím, že předčasné volby nejsou na obzoru," řekl Milan Štěch v Impulsech Václava Moravce. Podle něj nyní koalice drží spolu hlavně kvůli snižující se podpoře veřejnosti. Strany prý nebudou riskovat předčasné volby, ve kterých by mohly získat méně hlasů, než mají teď, a už by nesestavovaly vládu.

„Já jsem do určité míry nešťastný z toho, jak ta vláda působí," hodnotí předseda Senátu. Sice byl dnes podepsán dodatek ke koaliční smlouvě, to ale podle něj o stabilitě koalice nevypovídá. Zároveň v tom ale nevidí pouhé oddálení předčasných voleb - ty podle Štěcha vůbec nebudou.

Související:
Potvrzeno. Véčka zůstávají v Nečasově vládě. Jak všichni říkali

Co Štěch dále kritizuje, je neřešení některých korupčních případů, které se týkají vládní koalice. „Jsou to lidi z vládní koalice, to je naprosto zřejmé. Podívejte se, jak to vypadá s panem Bartákem, pořádně nevyřešeno. Pan Drobil, zametá se pod koberec," posteskl si. Takové kauzy podle něj ovlivňují koaliční politici, aby tzv. „vyšuměly".

SLEDUJEME téma: vládní krize

Považuje pak řešení takových afér za spíše politické než soudní. „Tam přece bylo prokázáno, že ty nitky vedou až k politikům a že ta justice se nechová nezávisle. Kdyby se chovala nezávisle, to by musely být také výsledky," dodal.

Čtěte více:

John si pochvaluje dodatek. Budeme mít větší vliv

Veverkám jde o koryta. Jen mír před další válkou, běduje Kováčik

Štěch: Mnohem nebezpečnější než abelizace je Kalouskovizace

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…