Šťastný z ODS: Odbory reformy nečtou, jen papouškují

12.07.2011 23:03

Předseda pražské ODS Boris Šťastný považuje odbory jen za lidi, kteří pouze papouškují, ale reformy a nové kroky koalice vůbec nečtou. Na to odborářský předák Jaroslav Zavadil pobouřeně reagoval, že naopak koalice neposlouchá jejich námitky.

Šťastný z ODS: Odbory reformy nečtou, jen papouškují

„Odbory reformy nečtou, jen papouškují," kritizoval předseda pražské ODS Boris Šťastný mimo jiné i úterní happening před Poslaneckou sněmovnou. „My jsme ale dali několik konkrétních návrhů!" hádal se s ním v ČT Jaroslav Zavadil, předseda Českomoravské konfederace odborových svazů.

Podle Šťastného ale byly do reforem zahrnuty i připomínky, ačkoliv odbory i politická opozice tvrdí opak. „Opozice lže, protože ministr zdravotnictví udělal několik připomínkových kol," obhajoval Leoše Hegera. „Řada připomínek byla zapracována. ... Jde o stovky a stovky připomínek," dodal Šťastný.

SLEDUJEME téma STÁVKA
OBRAZEM Na Kalouska křičeli

Podle něj opozice ani neodmítá konkrétní návrhy, které často nejsou politické, ale spíš je zamítá z principu, aby byla proti vládní koalici.

Protesty? Já nic nezaznamenal

„Já jsem nezaznamenal žádné akce," řekl Šťastný k dnešnímu happeningu odborářů. Přitom došlo i ke skandování a dalším bouřím. Například když část lidí chtěla do sněmovny na galerii, aby přihlížela schvalování zákonů, ale nebylo jim to povoleno. Podle Zavadila byla tato „bouře" až následkem toho, že se jim přístup neumožnil. A argument, že jich bylo příliš, odmítá.

„Ve zdravotnické reformě se krade, o tom není pochyb," odpověděl Zavadil předsedovi pražské ODS na otázku, jak by si tedy oni, odboráři, představovali zdravotnickou reformu.

Čtěte více:

Agresivní odboráři poslali Hegera do pr... Pak došlo i na Kalouska

Odborář Dufek hodnotí protest: Poslanci se podělali. I Kalousek

Vyhazov za porušení neschopenky, to přináší novela zákoníku práce

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…