Kdo Kočí nainstaloval štěnici? Policie netuší a případ odkládá

14.07.2011 18:17

Policie nezjistila, kdo do bytu poslankyně Kristýny Kočí nainstaloval štěnici, a případ odložila. Zařízení se do bytu dostalo 31. března, tedy dva dny poté, co Kočí od Víta Bárty (VV) dostala obálku s údajným úplatkem, zařízení bylo podle policie nefunkční.

Kdo Kočí nainstaloval štěnici? Policie netuší a případ odkládá

Z usnesení policie podle serveru vyplývá, že v současnosti nejsou známy žádné stopy, které by vedly k dopadení pachatele. "Nezbývá než věc odložit, protože výslechy ani další úkony nevedly ke zjištění totožnosti osoby, jež mohla štěnici nainstalovat," cituje Blesk.cz policejní dokument.

Jak se tam dostali?

Podle policie byla štěnice do ložnice bytu, který patří ministerstvu pro místní rozvoj, nainstalována 31. března 2011, Kočí zařízení nalezla 11. dubna, napsal server. Policisté nezjistili žádné stopy násilného vniknutí do bytu.

SLEDUJEME téma peníze za mlčení ve VV

Podle Jiřího Schmidta z bezpečnostní agentury Probin, která se zabývá ochranou proti odposlechům, byl u Kočí demontovaný GSM telefon. "Funguje tak, že od něj odeberete reproduktor, kryt, klávesnici a displej, vsunete SIM kartu a máte hotovo. Ještě musíte naprogramovat funkci, že se telefon automaticky zvedá na každé volání. Pak již jen instalujete," řekl ČTK v minulosti Schmidt.

Bylo to amatérské

Podle Blesk.cz byla SIM karta uvnitř telefonu poškozena. "Zaráží mě provedení, které je naprosto amatérské, anebo má naprostý amatérismus vyvolávat," podotkl dříve Schmidt.

Kočí zařízení nalezla několik dnů poté, co s dalším bývalým členem VV Jaroslavem Škárkou podala trestní oznámení na tehdejšího ministra dopravy Bártu kvůli podezření z uplácení. Policie v současnosti žádá sněmovnu, aby zbavila Bártu a Škárku imunity. Bártu chce stíhat kvůli tomu, že se údajně snažil uplatit Kočí a Škárku. Bárta od počátku tvrdí, že šlo o půjčky. O vydání Škárky policie žádá údajně kvůli tomu, že úplatek oznámil pozdě a část peněz utratil.

Čtěte více:

John: Kristýno Kočí, vrať se do chléva 

Zaplaťbůh nejsem na seznamu Kočí k vopíchání, zděsil se poslanec ODS 

Kočí jako blonďatá bestie našlapala divadlo. Klasnová se smála na celé kolo 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor:

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…