Hušáka odvolají v úterý, i když nebude. Prádlera nechce KKCG

15.07.2011 10:27

Už jen pár dní dělí Aleše Hušáka od chvíle, kdy ztratí poslední zbytky dohledu nad Sazkou. Deníku Mladá Fronta Dnes totiž šéf největšího akcionáře Sazky Pavel Kořan potvrdil, že v úterý Hušáka odvolá z čela představenstva. Nejpravděpodobnějším kandidátem na funkci nového šéfa představenstva je pak zřejmě někdejší finanční ředitel Sazky Jan Prádler. Jenže i ten je pod palbou kritiky.

Hušáka odvolají v úterý, i když nebude. Prádlera nechce KKCG

Český svaz tělesné výchovy, majoritní akcionář firmy a dosud největší Hušákův spojenec, na valné hromadě firmy 19. července prosadí jeho odvolání. To tvrdí Pavel Kořán. Nejpravděpodobnějším kandidátem na funkci nového předsedy představenstva je zřejmě někdejší finanční ředitel Sazky Jan Prádler. Sazka je od konce května v konkurzu, insolvenční správce Sazky Josef Cupka poté odvolal Hušáka z funkce ředitele společnosti.

Jenže Prádlera však v čele Sazky nechtějí její největší věřitelé, skupiny PPF a KKCG. „V zákulisí se říká, že Prádler má nyní napjaté vztahy především se skupinou Karla Komárka KKCG," zmiňuje k tomu MfD.

„Pan Prádler byl až do závěru loňského roku nejen mnoholetým finančním ředitelem Sazky, ale i členem její dozorčí rady a tak nese za vzniklou situaci odpovědnost stejnou měrou, jako pan Hušák," vysvětlil deníku MfD mluvčí KKCG Dan Plovajko.

KKCG vadí i to, že má Prádler, stejně jako Hušák, blízko k podnikateli Martinu Ulčákovi a finanční skupině Penta.

Pokud tam bude Cupka, bude role Prádlera jen symbolická

Sám Prádler svou možnou úlohu v čele Sazky podle MfD již potvrdil. „Jeho role by však měla dávat smysl hlavně tehdy, pokud by vrchní soud konkurzy zrušil a veřitelé by o osudu Sazky hlasovali znovu," píše k tomu MfD. Co by pak podle deníku Prádler připravoval? Především by chtěl přesvědčit věřitele, aby se konkurzu vyhnuli a dovolili firmu reorganizovat.

„Pokud se budou všechny strany rozhodovat ekonomicky, tak věřím, že se domluvíme," řekl k tomu Prádler. Pokud podle něj konkurz pojede dál a Sazku bude nadále řídit insolvenční správce Josef Cupka se svým managementem, bude prý ale jeho role ve firmě jen symbolická.

Do představenstva Sazky ČSTV dále navrhuje svého místopředsedu Vladimíra Šimíčka a člena výkonného výboru a předsedu Asociace extrémních sportů Marka Hájka.

I když Hušák nebude, hromada se uskuteční

Akcionáři Sazky chtěli volit část představenstva už v pondělí na mimořádné valné hromadě, kterou svolala Česká obec sokolská. Ta se ale nakonec nekonala, protože Hušák, který jako předseda představenstva musí podle stanov schůzi zahájit, se nevrátil ze zahraničí. Údajně  mu ukradli cestovní doklady.

Valná hromada svolaná na 19. července se ale již podle Kořana uskuteční i při případné Hušákově neúčasti. Kořan se již nechal slyšet, že zřejmě nebude funkce generálního ředitele v budoucnu spojena s funkcí předsedy představenstva.

Čtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…