Drobil zvažuje odchod z politiky: Nemůžu dělat věci naplno

16.07.2011 7:31

Bývalý ministr životního prostředí a místopředseda ODS Pavel Drobil uvažuje o odchodu z politiky. Důvodem je jeho stále nevysvětlená role v korupci ve Státním fondu životního prostředí. Kauza ho pošpinila natolik, že nemůže plnohodnotně vykonávat funkce místopředsedy ODS a poslance.

Drobil zvažuje odchod z politiky: Nemůžu dělat věci naplno

„Já jsem byl vždycky zvyklý dělat věci naplno. To znamená, že buď budu dělat politiku naplno, nebo ji nebudu dělat vůbec. Buď podnikám naplno, nebo nepodnikám vůbec. Já nemám zapotřebí prostě přežívat někde v nějaké hibernaci, protože zrovna nemohu pracovat plnohodnotně," svěřil se místopředseda ODS Pavel Drobil deníku Právo.

Vše ke Kauze Drobil

Odchod z politiky zvažuje už od prosince. Jak se nakonec rozhodne, ale záleží především na jeho rodině, která má hlavní slovo.



Nemám s tím nic společného

Dobil stále popírá, že by měl s korupcí na životním prostředí něco společného. Kauza ho ale natolik poškodila, že ho omezuje v práci. Navíc se objevují spekulace, že policie zastavila vyšetřování v červnu na příkaz šéfky žalobců z Prahy 1 Šárky Pokorné. Ta vše popírá.

„Nikdy jsem s žádným státním zástupcem nemluvil. Nemám přístup do spisu," protestuje Drobil. Pokud by Drobil opustil post místopředsedy ODS, neví se, zda by strana ještě letos volila jeho nástupce.

Čtěte více:
Drobil se vrací? Zaorálek Nečase prostě nechápe. Kalousek si myje ruce 
Drobil doministroval, v ODS je ale klíčovým mužem 
Kauza Drobil ožívá. Tajný dokument a řev exministra 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor:

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…