Klausovi nikdy nezapomenu, že se mě zastal, děkuje Drobil

16.07.2011 10:54

Pavel Drobil v rozhovoru pro deník Právo mluvil o neshodách uvnitř koalice kvůli státnímu rozpočtu. Vyjádřil se také k boji proti korupci a o korupci na fondu životního prostředí, která mu brání plnohodnotně pracovat. „Podařilo se vytvořit mediální obraz, který je absolutně nepravdivý,“ říká Drobil o kauze.

Klausovi nikdy nezapomenu, že se mě zastal, děkuje Drobil

„Cesta permanentního hádání se je cesta do pekel. Věřím, že se koaliční strany poučily natolik, že ani projednávání státního rozpočtu na příští rok nebude předmětem koaliční krize," odpověděl Pavel Drobil na dotaz novináře, zda by nespokojenost Věcí veřejných s rozpočtem na příští rok mohla způsobit další vládní krizi. Požadavek Věcí veřejných na 14 miliard korun do fondu dopravní infrastruktury se vláda pokusí splnit, ale nic neslibuje.

Rok vlády:
Přesně rok funguje Nečasova vláda. Bublá v ní zášť a nenávist
Sledujeme téma Vládní krize

Omezení anonymních akcií

ODS se s Věcmi veřejnými dohodla na omezení anonymních akcií. „Já si umím představit i zrušení anonymních akcií. I když nevím, jaký to bude mít význam například u malých firem, které absolutně neobchodují se státem. Otázka je, jakým způsobem omezit firmy, které mají akcie na majitele, v přístupu k veřejným zakázkám," vyjádřil se k omezení Drobil.

Psali jsme:
Otec privatizace: Akcie na doručitele nezruší. Jsou zlobbovaní těmi parchanty

Další věcí, na které se dohodla koalice, je zprůhlednění financování stran a předvolební kampaně. „Můžete se dohodnout na omezení nákladů na kampaň, akorát musí panovat mezi stranami důvěra," naznačil Dobeš obavu, že se objeví pirátské billboardy, u kterých je těžké dokázat, kdo je financuje.

„Důvěra se nadá získat jinak než praxí. Takže jednou se to bude muset vyzkoušet," dodává s tím, že by se poltické strany měly pokusit výdaje už příští rok v krajských a senátních volbách.

Nic jsem nekryl, o ničem jsem nevěděl, nikdo mi nic neřekl

Práci Pavla Drobila ovlivnila kauza korupce na životním prostředí, se kterou je spojován. „V politice prostě platí, že své dobré jméno budujete strašně dlouho a velmi rychle ho ztratíte," stěžuje si Drobil a zvažuje, zda by nebylo po tom všem lepší z politiky odejít. Žádný podíl na korupci však nepřiznává. „Já jsem žádnou korupci na Státním fondu životního prostředí nekryl, já jsem o žádné nevěděl, o žádné jsem nebyl panem Michálkem informován," obhajuje se Drobil.

Vše ke Kauze Drobil

S pozastavením svého stíhání, který přišel ze státního zastupitelství, také nemá prý nic společného. „V životě jsem neviděl a nemluvil s paní Hercegovou, s paní Pokornou ani s vrchním státním zástupcem Rampulou. Takže nevím, jaký by měli důvod, proč by to dělali. Právní názor státní zástupkyně byl podle mě však logický," dodává Drobil.

Nikdy to Klausovi nezapomenu

S premiérem o svém záměru odejít z politiky nemluvil. „Je to čistě moje uvažování. Rozhodujícím je pro mě názor mojí rodiny. Ta je pro mne nade všechno," říká Drobil a dodává, že i názor Václava Klause je pro něj důležitý, „Nikdy panu prezidentovi nezapomenu, že se mě v prosinci zastal. Bude jedním z těch, které bych o svém rozhodnutí informoval rád osobně, a nikoli přes média."

Čtěte více:
Drobil doministroval, v ODS je ale klíčovým mužem
Policie jde proti zástupkyni. Nesouhlasí, že by Drobil neuplácel Michálka
Drobil: Michálek kolem sebe plive. Za údajnou korupci může sám

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor:

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…